|

IMF'den Yunanistan'a: Mümkün değil

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Yunanistan'ı ekonomik reformlar konusunda uyardı ve borçlarının silinmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Yeni Şafak
21:02 - 26/01/2015 Pazartesi
Güncelleme: 19:06 - 26/01/2015 Pazartesi
AA

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Yunanistan'da genel seçimlerin ardından iktidara gelen Radikal Sol Koalisyon İttifak'ı (SYRIZA), ekonomik reformları geciktirmemesi konusunda uyardı.


Lagarde, Fransa'da yayınlanan Le Monde'a verdiği demeçte, kendisi için önceliğin, Yunanistan'da yeni yönetimin kurumsal reformlarla ilgili programını görüşmek için diyaloğu tesis etmek olduğunu belirterek, yapısal reformlar konusundaki gecikmelerin telafi edilmesini beklediklerini belirtti.


"Öncelikle devletin vergi toplama sistemini reformdan geçirmesi ve hukuk sisteminin daha etkili işlemesi gerektiğini" vurgulayan Lagarde, bunun tasarruf önlemleri ile ilgisi olmadığını belirterek, "Bunlar yapılması gereken reformlar" değerlendirmesinde bulundu.


"Yunanistan'ın borçlarının silinmesini kabul etmenin mümkün olmadığını" kaydeden Lagarde, bunun AB ülkeleri içinde bir hakkaniyet sorunu olduğunu bildirdi.


Lagarde, "Avro Bölgesi içinde oyunun uyulması gereken kuralları var. Bazı ülkeler için özel kategori yaratamayız" ifadesini kullandı.

#ımf
#yunanistan
#syriza
9 yıl önce