|

İngiliz oyunu yine devrede

Türkiye karşıtı yayınlarıyla bilinen İngiliz Economist dergisi, bu sayısında açık açık HDP için oy istedi. Economist, "Türkler neden Kürtlere oy vermeli" başlıklı yazısını, Erdoğan'ın fotoğrafı ile servis ederek, "Çünkü otokrasiye doğru giden bir ülkeyi durdurmanın en iyi yolu budur" ifadelerini kullanarak haddi aşan bir yorum yaptı.

Yeni Şafak
10:50 - 29/05/2015 Cuma
Güncelleme: 12:08 - 29/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

İngiliz Economist dergisinin bu haftaki sayısında 7 Haziran seçimleriyle ilgili olarak "Türkler neden Kürtlere oy vermeli?" başlıklı yazısında açık açık HDP'ye oy istedi. Her fırsatta Türkiye karşıtı yayın yapan dergi, Türkiye'nin bir yol ayrımında olduğunu iddia etti. Dergide yer alan makalede, Türkiye'nin otokrasiye sürüklendiği iddia edilerek, "Türkler, bu otokrasiye dur demek için Kürtlere oy vermeli" ifadelerine yer verdi.



Yine felaket senaryoları yazdı


Erdoğan'ın AB üyelik hedefine ve Türk ekonomisine dikkat çeken dergi, yine felaket senaryoları yazarak Türk ekonomisinin kötüye gittiğini iddia etti. Dergi, çözüm sürecinin de durmuş olduğunu savundu. Özellikle Gezi'den sonra Türkiye'nin otokrasiye gittiğini öne süren dergide şu ifadeler yer aldı;








"Demokrasi tehdit altında"


"Türkiye'ye demokrasinin tehdit altında olduğu eleştirileri yöneltiliyor, ama seçim zamanı sokaklar böyle görünmüyor. Köylerde yüzlerce, kentlerde onbinlerce kişi, siyasilerin konuşmalarını dinlemek için sokaklara iniyor. Ülke [siyasi partilerin] bayraklarıyla bezeli. Son seçimlere katılım oranı %80'in üzerindeydi- ve sık sık sandıkta hile yapıldığı iddiaları ortaya atılsa da- seçimler büyük ölçüde adil.



"HDP meclise girmeli"


Bir tarafta Türkiye'deki karşıtlarını daha da çok ezip, Batılı müttefiklerine daha da çok meydan okuyabilecek güçlü bir otokratik başkan; diğer tarafta ise ülkedeki muhalifleri de içine alacak, ekonomiyi reforme etmeye gönüllü, daha uzlaştırıcı bir hükümet ihtimali var. Bazı Türkler ve Kürtlerin fark ettiği üzere, ikinci yolu kolaylaştırmanın yolu, HDP'nin meclise girmesinden geçiyor"



#erdoğan
#türkiye
#türkiye seçimler
#economist türkiye
9 yıl önce