|

İngiltere Türk işçilere açtığı davayı kaybetti

İngiltere, Ankara Anlaşması kapsamında ülkede çalışan Türk vatandaşlarının sahip olduğu sosyal yardım haklarını kısıtlamak için Avrupa Adalet Divanı'na açtığı davayı kaybetti.

Yeni Şafak
10:18 - 22/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 10:28 - 22/12/2014 Pazartesi
DHA
Karar ile İngiltere'deki Türk işçiler, Ankara Anlaşması çerçevesinde kendileri ve aile fertleri için devletten sosyal yardım almaya ve Türkiye'ye döndüklerinde emekliliklerine buradan devam edebilecekler.

Daily Mail gazetesindeki habere göre, İngiltere, ülkede çalışan Türk vatandaşlarının Ankara Anlaşması kapsamında sahip olduğu sosyal yardım haklarını kısıtlamak için Avrupa Adalet Divanı'na açtığı davayı kaybetti.

Böylece İngiltere, Türk işçilere ve işçinin ailesine sosyal yardım ödemek zorunda kalabilecek. İngiltere, Ankara Anlaşması'nda belirtilen Türk işçilerin diğer AB ülkeleri vatandaşları ile aynı sosyal yardımları alma hakkını geri çekmeyi talep etmişti. Ancak Avrupa Adalet Divanı, davayı kaybeden İngiltere'nin bu hakkı Türklerden geri alamayacağına karar verdi.


1963 yılında AB ile Türkiye arasında yapılan bir anlaşma ile İngiltere'de çalışan işçiler hem kendileri hem de aileleri için devletten yardım alma hakkına sahip. Türk işçiler ayrıca ülkede emekli olma ve emekli olduktan sonra Türkiye'ye döndükleri takdirde emeklilik maaşlarını burada almaya devam edebiliyor.

#AB
#İngiltere
#türk işci
9 yıl önce