|

Irak'da şiddet durulmuyor: 102 ölü

Irak'ta şiddet sürüyor. Irak'ın Bağdat, Selahattin, Diyale ve Anbar illerinde düzenlenen bombalı saldırılarda toplam 102 kişi öldü, 75 kişi yaralandı.

Yeni Şafak
10:18 - 1/03/2015 Pazar
Güncelleme: 08:23 - 1/03/2015 Pazar
DHA
Arşiv
Arşiv
Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre Irak'ın Bağdat, Selahattin, Diyale ve Anbar illerinde düzenlenen bombalı saldırılarda 102 kişinin öldü, 75 kişi de yaralandı. 

Başkent Bağdat'ın güneyindeki El Beya bölgesinde yola yerleştirilen bombayla düzenlenen saldırı sonucu 3 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı. Bağdat'ta bir sivile ait aracın altına yerleştirilen bomba patladı. Olayda 1 kişi öldü 1 kişi de yaralandı.

Bağdat'ın kuzey kesimlerindeyse kimliği belirsiz teröristlerce atılan 2 havan topunun sivil yerleşim bölgelere düşmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı. Bağdat'ın doğusunda Diyale köprüsü bölgesinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu 3 kişi hayatını kaybetti. Bağdat'ın 35 km güneyinde yer alan Yusufiye kasabasında yol kenarına yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu 1 kişi öldü. Öte yandan Bağdat operasyonlar komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, başkentin çeşitli bölgelerinde emniyet güçleri tarafından teröristlere karşı düzenlenen operasyonlarda 19 terörist etkisiz hale getirildi.


Selahattin iline bağlı Samarra ilçesinin kuzeyinde IŞİD militanları tarafından gönüllü halk askerlerine karşı düzenlenen 4 intihar eylemi sonucu 16 asker öldü 101 asker de yaralandı. Saldırılar sonrası havadan ve karadan IŞİD mevzilerine düzenlenen saldırılarda 65 teröristin öldürüldüğü bildirildi. Samarra'nın güney batısında yer alan bölgede IŞİD'in keskin nişancıları tarafından hedef alınan 2 gazeteci ağır yaralandı. 


Diyale ilinde de şiddet başgösterdi. Bugün, Beledruz kasabasında bir pazar yerinde park halinde bulunan 2 bomba yüklü araç patladı. İki patlamada aralarında bir yargıcında olduğu 9 kişi öldü 55 kişi yaralandı. Anbar'da polis tarafından bir evde sıkıştırılan IŞİD militanı canlı bomba kendine havaya uçurdu, olayda 1 polis öldü 1 polis de yaralandı.

 
#Irak
#Diyala
#bombalı saldırı
9 yıl önce