|

Irak'ta DAEŞ'e darbe: 72 ölü

Irak'ta DAEŞ'e yönelik koalisyon güçlerinin hava saldırısında 72 militan öldürüldü.

Yeni Şafak
19:27 - 5/06/2015 الجمعة
Güncelleme: 21:48 - 5/06/2015 الجمعة
AA

Irak'ın Enbar ilinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonlarda 72 militanın öldürüldüğü bildirildi.



Enbar ilinde bulunan Hadise İlçe Kaymakamı Abdulhakim el-Cugeyfi, DAEŞ'e ait 10 askeri araçtan oluşan konvoyun bölgeye girmeye çalıştığı sırada koalisyon güçlerinin hava saldırısına uğradığını belirtti.



Cugeyfi, saldırı sonucu 57 DAEŞ militanının öldürüldüğünü ve zırhlı araçlarının da tahrip edildiğini aktardı.



Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre ise Ramadi'nin doğusundaki Cisru's-Sadıkıyye bölgesinde çıkan çatışmalarda 15 DAEŞ militanı öldürüldü.



Öte yandan DAEŞ'in Amiriyye ilçesine Katyuşa füzeleriyle rastgele düzenlediği saldırılarda 6'sı kadın 4'ü çocuk 10 kişinin yaralandığı, birçok evde de ağır hasar meydana geldiği kaydedildi.



DAEŞ merkezlerine bomba


ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Rakka ve Tel Abyad'ta terör örgütü DAEŞ güçlerine ait merkezleri bombaladığı bildirildi.



Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden (LCC) yapılan açıklamada, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının ülkenin kuzeyindeki Rakka kent merkezi ile kentin kuzeyindeki Tel Abyad ilçesindeki DAEŞ merkezlerini bombaladığı belirtildi.



Savaş uçaklarının Tel Abyad ilçesine bağlı Suluk beldesinin doğusundaki köyleri de bombaladığı işaret edilen açıklamada, "PYD güçleri, Ayn el- Arab'ın (Kobani) doğusunda Burkan El Fırat (Fırat Volkanı) adlı operasyonla Suluk beldesinin terör örgütü DAEŞ güçlerinin olduğu yerlere saldırdı. PYG, Suluk beldesinin doğusunda DAEŞ'in kontrolündeki Hayis, Kadiriye ve Dehliyiz köyünün denetimini sağladı" denildi.



Koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da Suluk beldesi çevresindeki köyleri 3 günden bu yana bombaladığı aktarılan açıklamada, koalisyon güçlerinin Rakka ve Tel Abyad bölgesinde düzenlediği saldırılarda çok sayıda terör örgütü DAEŞ üyesinin öldüğü kaydedildi.




#DAEŞ
#Enbar
#Irak
٪d سنوات قبل