|

İran aleyhindeki hiçbir faaliyete izin vermeyiz

Azerbaycan Savunma Bakanı Abiyev, alınan tüm silah ve teçhizatların Azerbaycan Ordusunun ihtiyarında olduğunu ve hiçbir zaman ve hiçbir şekilde İran aleyhinde kullanılmayacağını söyledi

TAHRAN (A.A)
00:00 - 12/03/2012 Pazartesi
Güncelleme: 22:07 - 12/03/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
İran aleyhindeki hiçbir faaliyete izin vermeyiz
İran aleyhindeki hiçbir faaliyete izin vermeyiz

Azerbaycan Savunma Bakanı Sefer Abiyev, Azerbaycan topraklarında İran aleyhindeki hiçbir faaliyete izin vermeyeceklerini söyledi.

İran Savunma Bakanı Ahmed Vahidi'nin davetlisi olarak Tahran'a gelen Abiyev ilk günkü temaslarına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları cevapladı.

Vahidi ile sürekli olarak görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Abiyev, İran ve Azerbaycan'ın ikili ilişkileri artırmaları için çok potansiyelleri olduğunu, milli çıkarların da bunu gerekli kıldığını belirtti.

Azerbaycan'ın İsrail ile ilişkileri konusunda bir soruyu cevaplayan Abiyev, 'hiçbir ülkenin Azerbaycan'ı İran karşısında yer almaya ve Azerbaycan topraklarını İran aleyhinde tehdit ve saldırı üssü olarak kullandırmaya gücünün yetmeyeceğini' bildirdi.

Abiyev, İsrail'den silah alımı ve bu ülkenin Azerbaycan'daki faaliyetleriyle ilgili bir soruyu da 'Azerbaycan, ordusunu güçlendirmek zorunda. Bunun için silah ve teçhizat alması gerek. Alınan tüm silah ve teçhizatlar Azerbaycan Ordusunun ihtiyarındadır. Hiçbir zaman ve hiçbir şekilde İran aleyhinde kullanılmayacak' diyerek cevapladı.

Azerbaycan'ın hiçbir zaman İran aleyhinde bir eylemin içinde yer almayacağını vurgulayan Abiyev, 'Azerbaycan'ın birçok ülkeyle askeri işbirliği var. İran en yakın komşu ve dostumuzdur. Askeri işbirliğimiz de çok iyi ve bunu geliştirme amacındayız' ifadesini kullandı.

Abiyev, ABD ile askeri ilişkiler konusundaki bir soruya da, 'Bugüne kadar ne biz ABD'den bir kurşun aldık, ne de onlar bir kurşun bize verdiler' cevabını verdi.

Azerbaycan Savunma Bakanı ve beraberindeki heyetin İran'daki temaslarının süreceği belirtildi.


-İRAN-AZERBAYCAN İLİŞKİLERİNİ BOZAMAYACAKLAR-

İran Savunma Bakanı Ahmed Vahidi, 'düşmanların, ortak tarih ve kültüre sahip İran ve Azerbaycan'ın arasını bozamayacağını' söyledi.

Vahidi, Azerbaycan Savunma Bakanı Sefer Abiyev ile görüşmesi sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Vahidi, iki ülke arasındaki ilişkilerin iyi olduğunu ve aralarındaki işbirliğinin bölge güvenliğini temin edebileceğini ifade etti.

İki ülkenin birçok alanda ilişkileri daha da geliştirmeye kararlı olduklarını anlatan Vahidi, taraflar arasındaki olası yanlış anlaşılmaların da müzakerelerle giderilebileceğini kaydetti.

İran ve Azerbaycan'ın ortak tarih ve kültürel değerleri olduğuna dikkati çeken Vahidi, 'İki ülke önemli bir coğrafyada yer alıyor, bu da bölge ve dünya meseleleri hakkında fikir teatisinde bulunmayı gerekli kılıyor' dedi.

'Düşmanlar, İran ve Azerbaycan ilişkilerini bozamayacak' diyen Vahidi, Azerbaycan ordusunun kendi kendine yeterli düzeye gelmesi için gerekli yardıma da hazır olduklarını ifade etti.

Vahidi, Ermeni işgalindeki Yukarı Karabağ sorunuyla ilgili olarak da 'İran İslam Cumhuriyeti, bu sorunun halledilmesi için yardıma hazır' diye konuştu.

İranlı Bakan Vahidi, Yukarı Karabağ sorununun uygun yöntemler ve gerekli önlemlerle çözüleceğine olan inancını dile getirdi.


12 yıl önce