|

İran: Kuzey Irak'ı vururuz

İran, Irak sınırında emniyet güçlerine yönelik saldırılarla ilgili Irak'ın kuzeyini hedef alabileceğini açıkladı. İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Pakpur, "Bu teröristlerin bulunduğu asıl merkezleri olan Irak'ın kuzeyine yönelik gerekli adımlar atılmazsa, güvenliğimiz aleyhine olan bu girişimleri önlemek için üzerimize düşeni yaparız" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
12:03 - 27/06/2016 Pazartesi
Güncelleme: 12:14 - 27/06/2016 Pazartesi
AA
İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Muhammed Pakpur
İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Muhammed Pakpur

İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Muhammed Pakpur, son günlerde Irak sınırında İran emniyet güçlerine yönelik saldırılarla ilgili Irak'ın kuzeyini hedef alabileceklerini belirtti.



İran Devrim Muhafızlarına ait "sepahnews" haber sitesine göre, Pakpur, "Bu teröristlerin bulunduğu asıl merkezleri olan Irak'ın kuzeyine yönelik gerekli adımlar atılmazsa, güvenliğimiz aleyhine olan bu girişimleri önlemek için üzerimize düşeni yapar, onların bulunduğu her noktayı hedef alırız." ifadelerini kullandı.



İran obüslerle sivilleri hedef aldı


İran ordusunun, dün, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentine bağlı Soran ilçesindeki dağlık sınır bölgesini obüslerle bombalaması sonucu ilk belirlemelere göre 3'ü çocuk toplam 5 sivil yaralanmıştı.



İran'ın çeşitli bölgelerinde 15 Haziran tarihinde İ-KDP Peşmergeleri ve İran askerleri arasında çıkan çatışmada 20 asker ve 6 Peşmerge'nin hayatını kaybettiği iddia edilmişti.





#İran Devrim Muhafızları
#Muhammed Pakpur
8 yıl önce