|

İran: Tank ve tüfekle reform olmaz

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, "Suriye'de reformların halk tarafından, siyasi süreçlerle elde edilebileceğini" söyledi. Laricani, "Suriye savaşının en başından beri, tank ve tüfekle ne siyasal ne de sosyal reform gerçekleştirilemeyeceğini söylüyoruz" dedi.

Yeni Şafak
13:44 - 22/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 11:52 - 22/12/2014 Pazartesi
AA
.
.

Laricani, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Beyrut'ta, Lübnan Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerine hitaben yaptığı konuşmada, "Suriye savaşının en başından beri, tank ve tüfekle ne siyasal ne de sosyal reform gerçekleştirilemeyeceğini söylüyoruz. Bazıları, 4 yıl sonra buna ikna oldu. Suriye'deki kriz, Suriye halkı tarafından siyasi süreçlerin işletilmesiyle çözülecektir" dedi.


Hizbullah'ın Ortadoğu'da "olumlu bir rol oynadığını" savunan Laricani, "Hizbullah gibi partiler, bazı devletlerden daha etkilidir. Hizbullah, bölgede İsrail'e karşı Hamas ve İslami Cihad'la 'direnişin' sembolü olmuştur" ifadelerini kullandı.


Laricani, bölgenin "önemli" ülkelerinden İran'ın zor durumlarla karşı karşıya kalan Lübnan'ın yanında olduğunu ve buna devam edeceğini belirterek, "Tahran ve Beyrut, yakın ilişkiler, stratejik birlikteliklerle yola devam edecek" diye konuştu.


Laricani ve beraberindeki Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Amir Abdullahian'ın Lübnan Başbakanı Temmam Selam ve Meclis Başkanı Nebih Berri'yle bir araya gelmesi bekleniyor.


İran Meclis Başkanı Laricani, dün Şam'da Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ve Meclis Başkanı Muhammed el-Lahham'la görüşmüştü.

#suriye
#iran
#Ali laricani
#lübnan
#hizbullah
9 yıl önce