|

İran yardım gemileri Cibuti Limanı'nda

Yemen'e insani yardım malzemesi taşıyan İran bandıralı gemi, kontroller için Cibuti Limanı'na yanaştı. Geminin, Birleşmiş Milletler (BM) ve Cibuti koordinasyonuyla arama yapılması için limanda sıra beklediği kaydedilirken, Tahran, New York, Cibuti arasında aramayı üstlenecek tarafın belirlenmesi için görüşmelerin yapıldığı ifade edildi.

Yeni Şafak
21:21 - 21/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:24 - 21/05/2015 Perşembe
AA

İran bandıralı insani yardım malzemesi taşıyan gemi, Yemen'e ulaşmadan önce arama yapılması için Cibuti'ye demirledi.



Cibuti denizcilik kaynakları, Yemen'e insani yardım malzemesi taşıyan İran bandıralı geminin, hedef ülkeye ulaşmadan önce arama yapılması için Cibuti Limanı'na demirlediğini belirtti.



Geminin, Birleşmiş Milletler (BM) ve Cibuti koordinasyonuyla arama yapılması için limanda sıra beklediği kaydedilirken, Tahran, New York, Cibuti arasında aramayı üstlenecek tarafın belirlenmesi için görüşmelerin yapıldığı ifade edildi.



Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Yemen kara sularına gemi girişini yasaklamıştı. Koalisyon güçleri İran'ı Husi Ensarullah Hareketini desteklemekle suçluyor.



Suudi Arabistan öncülüğünde oluşturulan koalisyon, Husilerin Yemen'de başkent Sana ile çok sayıda önemli bölgeyi ele geçirdikten sonra stratejik öneme sahip Aden'e yönelmelerinin ardından Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine 26 Mart'ta, "Kararlılık Fırtınası" operasyonunu başlatmıştı. Koalisyon güçlerinin sözcüsü Tuğgeneral Ahmed el-Asiri, 26 Nisan'da operasyonun ilk aşamasının tamamlandığını ve Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığını ifade etmişti.



#Yemen
#İran yardım gemileri
#Cibuti
9 yıl önce