|

İran'dan ABD'ye Suriye uyarısı

İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyon Başkanı Alaaddin Burucerdi, "Suriye'ye yönelik askeri müdahale tüm bölgeye yayılacak ve İsrail'in güvenliğini tehdit edecek" dedi.

Aa
00:00 - 1/09/2013 Pazar
Güncelleme: 22:00 - 1/09/2013 Pazar
Yeni Şafak
İran'dan ABD'ye Suriye uyarısı
İran'dan ABD'ye Suriye uyarısı

Burucerdi, İran'ın Şam Büyükelçiliği'nde düzenlediği basın toplantısında, Suriye'ye karşı askeri müdahaleye karşı olduklarını belirterek, "Bölgede hasas bir siyaset yürütüyoruz, düşmanca değil" diye konuştu.

ABD'nin bölgede yanlış hesap yapması durumunda cevaplarının sert olacağını ifade eden Burucerdi, "Suriye'ye yönelik askeri müdahale tüm bölgeye yayılacak ve İsrail'in güvenliğini tehdit edecek" dedi.

- "ABD ateşle oynamak yerine siyasi çözüm bulmalı"

ABD ile ortaklarının Suriye'de olayların başladığı günden bu yana yanlış hesaplar içerisinde olduğu görüşünü savunan Burucerdi, "ABD, Suriye'de ateşle oynamak yerine soruna siyasi yollardan çözüm bulmalı. Obama, Suriye'deki krizi siyasi yollarla çözerek hanesine bir artı ekleyecektir" ifadesini kullandı.

Obama'nın açıklamalarına bakıldığında ABD'nin Irak ve Afganistan'dan sonra üçüncü bir yenilgiyi kaldıramayacağını söyleyen Burucerdi, "ABD, Irak ve Afganistan'ın sıkıntısını hala çekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Burucerdi, Suriye'de kullanıldığı iddia edilen kimyasal silahlara karşı olduğunu da sözlerine ekledi.

Burucerdi, basın toplantısı öncesinde Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ile görüşmüştü.


11 yıl önce