|

İran'dan Erdoğan açıklaması

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, İran ile P5+1 ülkeleri ile Tahran'ın nükleer görüşmeleri kapsamında bulunduğu İsviçre'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını değerlendirerek, “Stratejik yanlışları ve hırslı politikaları ile bölgede onarılamaz zarara neden olanlar sorumlu ilkeler benimserse daha iyi olur” dedi.

Yeni Şafak
17:52 - 27/03/2015 Cuma
Güncelleme: 15:55 - 27/03/2015 Cuma
IHA

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran ve P5+1 ülkeleri ile Tahran'ın nükleer programı kapsamında devam eden görüşmeler kapsamında İsviçre'nin Lozan kentinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran'ın bölgedeki tutumuna dair yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Zarif, değerlendirmeleri sırasında “Stratejik yanlışları ve hırslı politikaları ile bölgede onarılamaz zarara neden olanlar sorumlu ilkeler benimserse daha iyi olur” dedi. İran'ın bölgedeki durumunu da ele alan Zarif, Türkiye ile ilişkilerinin önemli olduğunu bildirerek, “Mevcut koşullar altında tüm ülkeler, bölgede kararlılığın geliştirilmesi ve güvensizliğin yayılmasını engellemek yönünde çalışmalıdırlar” dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye gelen Fildişi Sahili Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Alassane Vattara ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlediği ortak basın toplantısında, “Bugüne kadar bölgede gelişmeler, Yemen'de olan gelişmeler gerçekten tahammül sınırlarını artık zorlamaya başlamıştır. İran'ın açıklaması doğaldır. İran'ın böyle bir açıklama yapması zaten şu ana kadar Irak'ta, Suriye'deki gelişmelerde de kendisini ne yapmıştır, göstermiştir. Şimdi burada İran bölgeyi adeta kendine domine etmenin gayreti içerisindedir, böyle bir çalışmanın içerisindedir. Buna müsaade edilebilir mi? Bölgede birçok ülkeyi, bizi de, Suudi Arabistan'ı da, körfez ülkelerini de hepsini rahatsız etmeye başlamıştır. Buna gerçekten tahammül etmek mümkün değil ve İran'ın bunu görmesi lazım” demişti.



İran ise Husileri desteklediğini ancak askeri destek vermediğini bildirmişti. Suudi Arabistan ve Arap müttefikleri Yemen'deki Husileri hedef alan hava saldırılarına çarşamba günü başlamıştı.


#iran
#cevat zarif
#erdoğan
#iran yemen açıklaması
9 yıl önce