|

İranlı aktivist Kavvami serbest

İran'da, "erkekler voleybol maçını izlemek istediği" iddiasıyla tutuklanan İran asıllı İngiliz vatandaşı aktivist Gonçe Kavvami (25) kefaletle serbest bırakıldı.

Yeni Şafak
10:36 - 24/11/2014 Monday
Güncelleme: 08:42 - 24/11/2014 Monday
AA

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı İSNA'nın haberine göre, Kavvami'nin annesi Susan Muştakiyan, kızının 1 milyar riyal (yaklaşık 31 bin dolar) kefaletle şartlı olarak serbest bırakıldığını bildirdi.


Kavvami'nin, daha önce "rejime karşı propaganda" suçuyla 1 yıl hapis cezasına çarptırıldığını ve 2 yıl yurtdışına çıkış yasağı konulduğunu söyleyen Muştakiyan, 20 günlük hukuki süreç içerisinde karara itiraz edeceklerini belirtti. Muştakiyan, "Kızımın temyiz mahkemesinde beraat edeceğini umuyorum" dedi.


Kavvami, İran ile İtalya milli takımları arasında 20 Haziran'da Tahran'da oynanan erkekler voleybol maçını izlemek için yanında bulunan kadın arkadaşlarıyla stadyuma girmeye çalışmış ve polis tarafından gözaltına alınmıştı. Gözaltına alındıktan hemen sonra serbest bırakılan genç kadın, kişisel eşyalarını almak üzere karakola geri döndüğü esnada tutuklanarak Tahran'daki Evin Cezaevine gönderilmişti.


İran Yargı Başkan Vekili Hadi Sadıki, İran devlet televizyonununa yaptığı açıklamada, Kavvami'nin tutuklanmasının voleybol maçı ile bir ilgisinin bulunmadığını belirtmiş, "rejim karşıtı propaganda faaliyetleri yürütmesi ve İran karşıtı unsurlarla ilişkisi nedeniyle" tutuklandığını kaydetmişti.

#İran
#Tahran
#Kavvami
9 years ago