|

IŞİD 142 Irak askerini öldürdü

Terör örgütü IŞİD'in, Enbar vilayetinin el-Germe ilçesindeki Nazım es-Sersar Barajı'nı ele geçirdiği ve aralarında üst düzey komutanların bulunduğu 142 askeri öldürdüğü bildirildi.

Yeni Şafak
19:29 - 25/04/2015 Saturday
Güncelleme: 16:33 - 25/04/2015 Saturday
AA

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, IŞİD, Salahaddin ile Enbar arasında bulunan Nazım es-Sersar Barajı'nı korumakla görevli birliklerin de bulunduğu 1. Tümen'e bağlı 1. Tugay'ı kontrol altına aldı. Örgütün barajı ele geçirmesi sırasında Irak ordusu ve Irak Hizbullah Taburu'ndan 90 kişiyi öldürdüğü, ölenler arasında 1. Tümen Komutanı Tuğgeneral Hasan Abbas ile 1. Tugay'dan Albay Hilal Matar'ın da bulunduğu belirtildi.



IŞİD'in, alıkoyduğu 52 askeri kontrolü altındaki Germe'ye götürüp insanların gözü önünde öldürdüğünü aktaran kaynaklar, ayrıca örgütün ele geçirdiği 1. Tugay'a ait karargahtaki çok sayıda silah, tank ve zırhlı araca el koyduğunu kaydetti.



Bu arada Enbar Operasyonlar Birliği Komutanı Tümgeneral Muhammed Halef, uluslararası koalisyon ve Irak hava güçleriyle desteklenen askeri birliklerin, IŞİD'in kontrol altına aldığı Nazım es-Sersar bölgesini geri almak için operasyon başlattığını ifade etti.



Germe, geçen ay başında IŞİD'in kontrolüne geçmişti.



#ırak
#ırak askerleri
#ışid ırak askerlerini öldürdü
#ışid katliam
9 years ago