|

IŞİD Baduş Hapishanesi'ni patlattı

Terör örgütü IŞİD'in Musul kentinin kuzeybatısındaki Baduş Hapishanesi'ni mahkumların boşaltılmasının ardından havaya uçurdu.

Yeni Şafak
13:18 - 27/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 13:22 - 27/11/2014 Perşembe
AA
Musul polis teşkilatına bağlı Yarbay Ali Muhammed, Irak'ta, IŞİD'in Haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmeden önce korumakla görevli olduğu Baduş Hapishanesi'nin bu sabah patlatıldığını, dün akşam da çevresindeki gözetim ve nöbetçi kulelerinin yıkıldığını söyledi.


IŞİD'in hapishanede yüzlerce asker, polis ve sivili alıkoyduğunu ifade eden Muhammed, alıkonan kişilerin, cezaevi patlatılmadan önce Musul'a ya da Suriye'de IŞİD'in kontrolündeki bölgelere nakledildiği yönünde bilgiler olduğunu kaydetti.


Peşmerge güçlerinin özellikle Zumar ve Rebia nahiyeleri olmak üzere Musul'un batı cephesine ilerleme kaydetmesinin ardından yaşanan bu gelişmeye ilişkin Muhammed, IŞİD'in Peşmerge'nin hapishaneyi ele geçirerek, bölgenin kurtarılması için yürütülecek operasyonlar için merkez haline getirmesi endişesiyle cezaevini patlattığını ileri sürdü.


IŞİD'in haziran ayında Irak'ın üçüncü büyük hapishanesi olan Baduş'u ele geçirmesinin ardından 3 binden fazla mahkum firar etmişti.
#IŞİD
#IRAK
#Baduş Hapishanesi
9 yıl önce