|

IŞİD Bağdadi'nin öldüğünü doğruladı

Terör örgütü IŞİD'in lideri Ebubekir Bağdadi hakkında ortaya yeni bir iddia atıldı. İngiliz Guardian gazetesi, Bağdadi'nin geçen ay ABD'nin hava saldırısında ağır yaralandığını yazmıştı. IŞİD'e yakın kaynaklar, dün Bağdadi'nin öldüğünü doğruladı, yerine geçen kişiyi açıkladı.

Yeni Şafak
12:30 - 25/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 15:32 - 25/04/2015 Cumartesi
Diğer

ABD merkezli Newsweek dergisi de Bağdadi'nin son durumuna dair bir haber yayımladı.


IŞİD hakkında Irak hükümetine bilgi veren kaynaklara dayandırılan bilgilere göre kendi kendini halife ilan eden Bağdadi, ağır yaralı olduğu için örgütü yönetemiyor.



IŞİD'in üst düzey yöneticilerinin de bir araya gelerek geçici süreliğine Bağdadi'nin yerine geçecek ismi belirlediği ileri sürüldü. Buna göre Musul'da yaşayan eski fizik öğretmeni Ebu Ala Afri, örgütün yeni lideri oldu. Bağdadi'nin halefi olan Afri'nin 1998'de Afganistan'da bulunduğu kaydedildi. Örgüt içinde Bağdadi'den bile daha çok sözü geçtiğine dikkat çekilen Afri için ayrıca "Bağdadi'den daha karizmatik, daha zeki ve hitabeti daha iyi" yorumları yapıldı. Irak hükümetine IŞİD hakkında danışmanlık yapan Doktor Hişam el Haşimi, "Eğer Bağdadi ölürse, yerine Afri'nin geçeceği artık kesin" dedi.



#bağdadi
#bağdadi öldü
#ışid lideri bağdadi
9 yıl önce