|

IŞİD fiyat düşürdü

Suriye'de terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki bölgelerden gelen petrol ürünleri, rejim rafinerilerinden gelen petrole oranla daha ucuz olduğu için Hama ve İdlib kırsalında büyük talep görüyor. IŞİD'in hakimiyetindeki bölgelerden gelen petrolün, Esed rejiminin elindeki petrolden daha ucuz olması nedeniyle daha çok tercih edilmesi, piyasayı karıştırdı.

Yeni Şafak
12:40 - 22/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 12:51 - 22/12/2014 Pazartesi
AA

Tüccarların, IŞİD'in hakimiyetinde bulunan bölgelerdeki rafinerilerden araçlarla getirilen petrolü, distribütörler aracılığıyla halka pazarladığı belirtiliyor.


Hama'nın kuzey kırsalındaki El-Mudayyak Kalesi beldesinde mazot ve benzin satan Mahmud Hamvi, IŞİD'in kontrolündeki Rakka ve Deyru'z Zor'dan getirilen benzin ve mazot ürünlerinin naklinin zor olmadığını, kullanılan yolun güvenli olduğunu belirtti.


"Rejimin ürettiği petrol ile IŞİD'in kontrolündeki bölgelerden gelen petrol fiyatları arasında büyük fark var" diyen Hamvi, "Mazotta bu fark ikiye katlarken, benzinde 3 kat artıyor. Rejimden gelen mazot 200 lirayken, IŞİD'in bölgelerinden gelen mazot 100 lira. Rejim benzini 400 liraya satarken, IŞİD bölgelerinden gelen benzin 130 liraya satılıyor" diye konuştu.


Motosikletine benzin dolduran İzzu el-Cuma, arızalara neden olmasına rağmen fiyatı nedeniyle IŞİD'in hakimiyetindeki bölgelerden gelen benzini tercih ettiğini ifade ediyor.

#suriye
#ışid
#suriye rejimi
#ışid petrol
#deyru'z zor
#rakka
#hama
#idlib
9 yıl önce