|

IŞİD Kobani kaybından sonra saldırıya geçti

Geçtiğimiz günlerde 5 aydır hakim olduğu Kobani'yi kaybeden IŞİD, Irak ve Mısır'da bombalı saldırılar düzenledi. Mısır'ın Sina kentinde çeşitli askeri noktaları hedef alan IŞİD, 30 askeri öldürdü. Irak'ın Kerkük kentinde de IŞİD militanları, Kasr Oteli'ni ele geçirmek için emniyet güçlerine saldırdı. Kerkük'te sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Başkent Bağdat'ta da bir bombalı saldırı düzenlendi, 3 kişi hayatını kaybetti.

10:28 - 30/01/2015 Cuma
Güncelleme: 11:21 - 30/01/2015 Cuma
Yeni Şafak

Mısır'ın Sina Yarımadası'nın kuzeyinde yer alan Ariş'in Es-Selam ilçesinde düzenlenen 3 saldırıda, ölü sayısı 30'a yükseldi, 45 kişi yaralandı.


Süveyş ilinde bir güvenlik noktası çevresinde düzenlenen bombalı saldırıda da 1 subayın hayatını kaybettiği ifade edildi. Mısır devlet televizyonu da haberinde, Sina Yarımadası'ndaki Şeyh Zuveyd kentinde silahlı bir grubun El-Cevre kontrol noktasına düzenlediği saldırıda, 2 askerin yaralandığını belirtti. 


Perşmerge Komutanı öldürüldü

IŞİD'in Kerkük'teki saldırılarında Peşmerge 1'inci Tugay Komutanı Şerko Fatih hayatını kaybettiği ifade edildi.  Irak'ın Kerkük kentinde üç terör örgütü IŞİD militanının, Kasr Oteli'ni ele geçirmek için emniyet güçlerine saldırdıkları belirtiliyor. 


Kerkük'te sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Alınan bilgiye göre şehir merkezindeki Kasr Oteli'ni ele geçirmek isteyen IŞİD militanlarından biri, bombalı intihar saldırısında bulundu. Diğer iki militan ise üzerilerindeki bombaları patlatmadan polis tarafından yakalandı.  Kasr Oteli'nin çok sayıda güvenlik gücünün konuşlandığı Kerkük eski Emniyet Müdürlüğü binası yanında olduğu için IŞİD militanlarının oteli almak istedikleri belirtildi. Saldırılar sonrası Kerkük'te sokağa çıkma yasağı ilan edildi.


Bağdat da güne kanla uyandı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta meydana gelen patlamada 3 kişinin öldüğü, 8 kişinin de yaralandığı belirtildi.


Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkentin merkezinde bulunan Bab el-Şarci bölgesindeki pazar yerinde gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu 3 kişi yaşamını yitirirken, 8 kişi de yaralandı.


Saldırı sonrası çok sayıda takviye güvenlik gücü bölgeye intikal etti. Ölü ve yaralılar, Sağlık Bakanlığı'nın tahsis ettiği ambulanslarla yakın çevredeki hastanelere sevk edildi. 


Dışişleri Bakanlığı ve parlamento binalarının bulunduğu Salihiye bölgesinde güvenlik önlemleri artırıldı. Patlamanın meydana geldiği Bab el-Şarci bölgesiyle hükümet binalarının bulunduğu Salihiye'yi birbirine bağlayan Cumhuriyet Köprüsü ve yollar yaya ve trafiğe kapatıldı.  

#Kerkük
#IŞİD
#Kasr Oteli
#Irak
9 yıl önce