|

IŞİD'e kaçan kızını kurtarmasına inanmadılar

Hollandalı Monique'nin, IŞİD'in üssü Rakka'ya giderek, kızı Aicha'yı IŞİD'in elinden kurtardığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtiliyor. Başsavcı Roger Bos, annenin hiç bir zaman Suriyeye gitmediğini söyledi. Annenin, Türk gencine aşık olarak Rakka'ya giden kızını IŞİD'in elinden tek başına kurtmasına imkansız gözüyle bakılıyor.

Yeni Şafak
15:36 - 21/11/2014 Cuma
Güncelleme: 14:05 - 21/11/2014 Cuma
DHA
Alman basınının Hollanda L1 televizyonuna dayanarak verdiği haberlere göre, olayı soruşturan Başsavcı Roger Bos, Annenin hiç bir zaman Suriyeye gitmediğini söyledi. Hollanda Haber Ajansı ANP de, Başsavcı Bosun, anne Aichayı'nin kızı Aicha'yı büyük bir ihtimalle Türkiye Suriye sınırındaki bir noktadan almış olabileceğini belirttiğini aktardı.


Çarşamba günü Hollandaya dönen anne ve kızı, Amsterdam Schipol Havalimanı'nda gözaltına alınmış, Aicha hakkında 'terör suçu işlemek'ten soruşturma açılmıştı. Aicha, sosyal medya üzerinden tanıştığı Türkiye kökenli Hollanda vatandaşı ve IŞİD militanı Ömer Yılmaz'a aşık olmuş, onunla evlenmek için Suriye'ye geçmişti. Bir süre sonra annesine mesaj atan Aicha, annesinden kendisini kurtarmasını istemişti. Hollanda basınında çıkan haberlerde ise Anne Monique'nin, önce Türkiye'ye, oradan da IŞİD'in denetimindeki Suriye'nin Rakka kentine gittiği, Rakka'da buluğu kızını IŞİD'in elinden kurtardığı belirtilmiş, dünya basınında da bu yönde haberler verilmişti.


AİLENİN AVUKATI ISRAR EDİYOR


Bu arada Spiegel Onlinee konuşan Monique'nin avukatı, savcının açıklamalarına anlam veremediğini belirterek, annenin kızını Rakkaya giderek kurtardığı iddialarını yineledi. Avukat, Aichanın tek başına IŞİD'in elinden kaçmasının mümkün olamayacağını savundu
#IŞİD
#Hollanda
#Rakka
#Monique
#Aciha
#Ömer Yılmaz
9 yıl önce