|

İslam'a hakaret eden gazeteye protesto

Afganistan''ın başkenti Kabil''de yüzlerce üniversite öğrencisi, İslamiyet'e hakaret içeren bir makaleyi yayımlayan gazeteyi protesto etti.

Aa
00:00 - 25/10/2014 Cumartesi
Güncelleme: 12:54 - 25/10/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
İslam'a hakaret eden gazeteye protesto
İslam'a hakaret eden gazeteye protesto

Afganistan''ın en büyük üniversitesi olan Kabil Üniversitesi önünde toplanan kalabalık, ''Demokrasi istemiyoruz'', ''Yaşasın İslam'', ''Biz İslami Hilafet istiyoruz'' şeklinde sloganlar attı.

''Afganistan Express'' isimli yerel gazete, geçen hafta, ''İslam''ın IŞİD ve Taliban''ı'' başlıklı, İslam değerlerine yönelik hakaret içeren ifadelerin kullanıldığı bir makaleyi yayımlamıştı.

Gazete, bir gün sonra okuyucularından özür dileyerek, makalenin, ülke dışındaki bir Afgan yazar tarafından kaleme alındığını ve gazete yetkilileri tarafından okumadan yayımlandığını belirtmişti.

"Gazete kapansın"

Öfkeli kalabalık, gazetenin kapanması ve yazarın idam edilmesini talep etti.

Protestoya katılan Kabil Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencisi Muhammedullah Hasas, ''Afganistan Express isimli yerel gazetenin yasaya aykırı hareket ettiğini ifade ederek, ''Bu gazete hemen kapanmalı, İslam''a ihanet eden yazıyı yazanlar ve basanlar da yargılanmalı'' dedi.

Bir diğer gösterici Muhammad Abdullah ise ''İslamiyet'i savunmak ve ihanet edenin karşısına geçmek bir Müslüman olarak bizim görevimiz. Biz dinimize ihanet edilmesine asla tahammül edemeyiz. İslam''a ihanet edenlerin cezalandırılmasını istiyoruz'' şeklinde konuştu. Abdullah, suçluların yargılanmaması durumunda gösterilerin devam ettiğini vurgulayarak, ''O zaman devlet bu gösterileri kontrol edemez, olacakların sorumlusu devlet olur'' ifadesini kullandı.


9 yıl önce