|

İspanya çete liderlerini sınırdışı ediyor

İspanya'da son dönemlerde ciddi güvenlik sorunu yaratan Latin Amerikalı çetelere karşı sert önlemler uygulanmaya başladı.

Yeni Şafak
13:52 - 26/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 11:59 - 26/02/2015 Perşembe
AA

Madrid Valiliği, Yabancılar Yasası'na ve Devlet Güvenlik Sekreterliği'nin geçen yaz yürürlüğe koyduğu yeni kararları esas alarak Madrid özerk yönetimi bölgesinde faaliyet gösteren Latin Amerikalı çetelerin iki liderini sınır dışı ettiğini açıkladı.


Madrid Valisi Cristina Cifuentes, sınır dışı edilenlerin en az 5 yıl boyunca ülkeye gelemeyeceğini duyurdu.


"Dominican Don't Play", "Latin King", "Las Maras", "Netas", "Trinitarios" adlı çetelere bağlı oldukları tespit edilen bu kişilerden 18'inin sınır dışı edilmeleri için yasal sürecin sürdürüldüğü ifade edildi.


Valilik, 94 çete üyesinin durumunun incelendiğini, bunlardan yüzde 30'unun reşit olmadığını belirtti.


Sınır dışı edilecek Latin Amerika kökenli kişiler arasında İspanyol vatandaşlığına ve oturma iznine sahip olanların bu haklarını kaybetmeleri için de yasal girişimlerin başlatıldığı bildirildi.


Bu arada Madrid Emniyet Müdürü Ricardo Gabaldon, basına yaptığı açıklamada "Ocak 2012'den bu yana Latin Amerikalı suç çetelerine bağlı bin 48 kişi gözaltına alındı. Bu suç çetelerinin en önemlileri 60-70 kişiden oluşuyor ve aralarında çok büyük bir rekabet var" dedi.

#ispanya
#Madrid Valiliği
#Madrid Valisi Cristina Cifuentes
9 yıl önce