|

İspanya'nın dört bir yanında öğrenci protestosu

İspanya'daki Öğrenciler Sendikası'nın çağrısıyla ülke genelinde öğrencilerin yaptığı iki günlük ders bırakma eyleminin son gününde ülke genelinde öğrenci gösterileri düzenlendi.

Yeni Şafak
17:00 - 26/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 15:08 - 26/02/2015 Perşembe
AA

İspanya'da üniversitelerde bu zamana kadar devam eden 4+1'lik (4 yıllık yüksek öğrenim+ yüksek lisans) eğitim sistemini ocak ayında çıkardığı kararname ile 3+2'ye çeviren Eğitim Bakanlığı'nı protesto eden öğrenciler, 40'tan fazla şehirde sokaklara dökülerek seslerini duyurmaya çalıştı.



"3+2 kararnamesi aşağı. İşçinin oğlu üniversiteye" başlığı altında başkent Madrid'de düzenlenen gösteriye katılım yüksek oldu. Öğrenciler Sendikası yetkilileri, iki gün süren eyleme ülke genelinde katılımın yüzde 90 olduğunu savundu. Sendika yetkilileri, "Gençlik, binlerce öğretim görevlisini işinden edecek, kamu üniversitelerini özelleştirecek ve işçi ailelerin çocuklarının üniversiteye gitmesini önleyecek bu kararnameye karşı topyekûn savaştadır" açıklamasını yaptı.


Madrid'deki gösteri sonunda polis ile radikal gruplara bağlı bir grup öğrenci arasında küçük bir arbede yaşansa da herhangi ciddi bir olay çıkmadan göstericiler dağıtıldı.


Eylemlerin etkili olduğu diğer bir kent Barcelona'da ise yaklaşık 200 öğrenci kendilerini üniversite sınıflarına kapatarak sabahladı.


Öğrenciler Sendikası, bir sonraki ders bırakma eyleminin 15-16 Mart tarihlerinde yapılacağını duyurdu.

#ispanya
#ispanya öğrenci protestosu
#ispanya protestolar
9 yıl önce