|

İsrail askerleri psikolojik tedavi istiyor

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği, 2 binden fazla sivilin hayatını kaybettiği katliamın ardından ardından yüzlerce İsrail askerinin psikolojik tedavi talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

13:55 - 4/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:01 - 4/03/2015 Çarşamba
AA

Hükümete yakınlığıyla bilinen İsrael Hayom gazetesinin yayınladığı rapora göre, bazı askerler, psikolojik travma, kabus görme ve işlevsellik kaybı gibi semptomlarla Reim Askeri Üssü'ndeki ruh sağlığı birimine başvurdu.


Raporda, İsrail'in Gazze'ye başlattığı "Koruyucu Hat" operasyonundan sonra ruh sağlığı birimine başvuran asker sayısında, daha önceki operasyonlara oranla "dikkat çekici artış" yaşandığının tespit edildiği belirtildi.


Raporda ayrıca söz konusu askerlerin yüzde 80'inin tedaviye ihtiyacı olmadığının tespit edildiği iddia edildi.


Gazze halkı yaralarını saramıyor

İsrail'in, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz 2014'te başlattığı ve 51 gün süren saldırılarında 2 binden fazla Filistinli hayatını kaybetmiş, binlerce bina yıkılmış veya hasar görmüştü. İsrail ise 66'sı asker, 71 kişinin yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.


İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği son saldırılarda hasar gören binlerce yapının enkazı Filistinlilerin hayatını tehdit ettiği gibi halkın huzurunu da bozuyor.


İsrail'in Gazze Şeridi'ne geçen yıl Temmuz ayında başlattığı ve 51 gün süren saldırıların ardından, bölgede görülmemiş bir yıkım yaşanırken, yeniden imarın tam olarak başlamaması Filistinlileri bir mağduriyetten diğerine taşıdı.


Saldırıların ardından belediyenin imkansızlığı nedeniyle evinin yakınındaki bina enkazlarının kaldırılmamasından dolayı, yaşadıklarını anlatan Filistinli baba Cevad ez-Zerd, kullanılamaz hale gelen binaların enkazlarının hala kaldırılmamış olmasının hayatlarını tehdit ettiğini belirtti.


Beraber yürüdükleri esnada, oğlu Muaz'ın (4) alnına ticaret merkezinin enkazından bir parçanın düşmesi nedeniyle yaklaşık 20 dikiş atıldığını söyleyen baba Zerd, "Çok büyük sıkıntı yaşıyoruz. Ticaret merkezinin birçok kolonu düştü, birçoğu da düşmek üzere. Duvarlarından da sürekli parçalar düşüyor" dedi.


 "Çocuklarımızın hayatından endişe ediyoruz"

Zerd, "Patlama veya şiddetli rüzgar olması durumunda bina her an yıkılabilir. Başka bir alternatif olmadığı için yıkıntıların altında oynayan çocuklarımızın hayatından endişe ediyoruz. Bu nedenle çocuklarımızın oyuna çıkmasına çoğunlukla izin vermiyoruz" diye konuştu.

#israil askerleri
#israil gazze katliamı
#israil gazze saldırıları
9 yıl önce