|

İsrail bir aileyi sakat bıraktı

İsrail'in son Gazze saldırılarında yaralanan En-Nemle ailesinin fertleri, savaş uçaklarının ardında bıraktığı "engelle" hayata tutunmaya çalışıyor. Diğer birçok Gazze'li ailenin hayatını mahveden İsrail saldırıları sırasında ayaklarını kaybeden aile fertleri yeni hayatlarına uyumda ciddi sıkıntılar yaşıyorlar.

Yeni Şafak
11:53 - 28/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 09:54 - 28/01/2015 Çarşamba
AA

Gazze'nin Refah kentinde yaşayan Filistinli En-Nemle ailesinde baba Vail, anne İsra ve 3 yaşındaki çocukları Şerif, İsrail'in hava saldırısında yaralanarak sakat kaldı. Saldırıda ayakları kopan aile fertleri, yeni hayatlarına uyum sağlamakta zorlanıyor.


Baba Vail en-Nemle, İsrail'in saldırısının üzerinden yaklaşık 5 ay geçmesine rağmen, ailesinin yeni hayatına uyum sağlamakta sıkıntı çektiğini ve alışmakta zorluk yaşadığını belirtti.


Aylar geçmesine rağmen yaşadıkları şoku atlatamadıklarını belirten Vail, "3 yaşındaki oğlum, durumunu kabullenmekte zorlanıyor, rahatça oyun oynayamıyor, koşamıyor, sürekli yanında tuttuğu bisikletini kendi başına süremiyor ve bu nedenle üzülüyor" dedi.


İsrail uçaklarının geçen yıl Ağustos ayında evlerini hedef aldığını söyleyen Vail, "Savaş uçakları, sivil olduğumuzu bile bile bizi hedef aldı. Saldırıda benim bir ayağım, eşimin iki ayağı, 3 yaşındaki oğlumun da bir ayağı koptu, 1,5 yaşındaki kızımın ise bütün bedeni yandı. 2 kardeşim ve kayınbiraderim ise hayatını kaybetti" diye konuştu.



Saldırı sürecine dair Vail, şunları söyledi:


"Saldırıların en başında kentten ayrılarak, başka bir yere sığındık, bir süre orada kaldık daha sonra ilan edilen 72 saatlik ateşkes süresinde bazı eşyalar ve kimlik gibi bazı evraklar almak için eve dönmeye karar verdik. Oğlum Şerif de gelmek istedi, plastik bisikletini almak istiyordu. Mahalleye gittiğimizde mahallenin saldırılardan harabeye döndüğünü gördük ama evimiz sağlamdı. Evdeki ilk saatlerimiz iyi geçti. Ancak daha sonra patlama seslerini duyunca endişelendik. İsrail, haber vermeden ateşkesi ihlal etmişti ve Refah'a yoğun saldırılar düzenledi. İnsanlara kaçma fırsatı bile vermedi, onlarca insanın ölmesine ve yaralanmasına yol açtı."


İsrail'in yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye geçen yıl 7 Temmuz'da başlattığı, 51 gün süren saldırılarda 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, on binden fazla kişi yaralanmış, binlerce bina yıkılmış veya hasar görmüştü.

#İsrail
#Gazze
#Refah
#En-Nemle
9 yıl önce