|

İsrail Dışişleri Bakanı Liberman istifa etti

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, görevinden istifa ettiğini ve kurulacak koalisyonda da yer almayacağını bildirdi

Yeni Şafak
15:24 - 4/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 15:58 - 4/05/2015 Pazartesi

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, görevinden istifa ettiğini ve kurulacak koalisyonda da yer almayacağını bildirdi. İsrail'de 17 Mart'ta gerçekleştirilen seçimlerde, Netanyahu'nun Partisi Likud parlamentodan 24 koltuk aldı. Livni liderliğindeki "Siyonist Birlik" de 23 koltuk sahibi olmuştu. Liberman'ın partisi Habait Yisrael "İsrail Evimiz" partisi ise 2015 seçimlerinde parlamentoda sadece 8 koltuk sahibi olmuştu.

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, görevinden istifa ettiğini açıklayarak, kurulacak koalisyonda da yer almayacağını duyurdu.



Liberman, düzenlediği basın toplantısında, "Ne yazık ki, kurulacak yeni hükümetin ulusal çıkarlara hizmet etmeyen, 'fırsatçı' bir yönetim sergileyeceği sonucuna vardım" dedi.



Netanyahu'nun 2 günü kaldı


Koalisyon görüşmelerinden çekildiğini ve Dışişleri Bakanlığı'ndan istifa ettiğini açıklayan Liberman, istifa mektubunu önümüzdeki saatlerde Başbakan Binyamin Netanyahu'ya sunacağını söyledi.



Netanyahu'nun koalisyonu kurmak için 6 Mayıs'a kadar süresi bulunuyor. Liberman'ın partisi İsrail Evimiz, koalisyon görüşmelerinden çekilse de Netanyahu'nun Yahudi Evi, Kulanu (Hepimiz), Şas (Tevrat Muhafızları Partisi) ve Birleşik Tora Yahudiliği partileri ile bir koalisyon kurması öngörülüyor. Buna göre koalisyon partilerinin sandalye sayısının ise 61'i bulması bekleniyor.



#liberman
#liberman istifa etti
#israil
9 yıl önce