|

İsrail infazlarını sürdürüyor

Kudüs'ün doğusundaki Kfar Adumim yerleşim birimi yakınlarında "aracını üzerilerine sürerek iki Yahudi yerleşimciyi yaraladığı" iddia edilen bir Filistinli öldürüldü. Ekim ayı başından bu yana 22'si çocuk 102 Filistinli İsrailli askerler tarafından öldürüldü.

Yeni Şafak
09:56 - 27/11/2015 Cuma
Güncelleme: 10:20 - 27/11/2015 Cuma
AA

Kudüs'ün doğusundaki Kfar Adumim yerleşim birimi yakınlarında "aracını üzerilerine sürerek iki Yahudi yerleşimciyi yaraladığı" iddia edilen bir Filistinlinin vurularak öldürüldüğü bildirildi.



İsrail polis sözcüsü Luba Samiri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Sabah saatlerinde Kfar Adumim yerleşim birimi yakınlarında bir Filistinli aracını üzerilerine sürdüğü iki Yahudi yerleşimciyi yaraladı. Eylemi gerçekleştiren Filistinli bir Yahudi yerleşimci tarafından vuruldu ve olay yerinde öldü" denildi.



İsrailli insan hakları örgütü B'Tselem, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan, Filistinlilere yönelik işlenen yargısız infazları durdurmasını istemişti.




Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle bölgede gerginlik tırmanmış durumda. Neredeyse her gün "İsraillilere bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla Filistinliler vurularak yaralanıyor yada öldürülüyor.



Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarıyla bölgede giderek tırmanan gerginlik ciddi boyutlara ulaşırken, ekim ayı başından bu yana 22'si çocuk 102 Filistinli hayatını kaybetti.



Doğu Kudüs ile Batı Şeria, 1967'den beri İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki tüm Yahudi yerleşim yerleri yasa dışı kabul ediliyor. Gazze Şeridi ise 2006'dan bu yana İsrail tarafından abluka altında tutuluyor.



#Kudüs
#Filistinli
8 yıl önce