|

İsrail Mavi Marmara cezası kesti

İsrail, Arap milletvekili Hanin Zoabi'nin 22 Ocak seçimleri için yaptığı adaylık başvurusunu reddetti

Aa
00:00 - 19/12/2012 Çarşamba
Güncelleme: 23:45 - 19/12/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
İsrail Mavi Marmara cezası kesti
İsrail Mavi Marmara cezası kesti

İsrail Merkez Seçim Kurulu, 2010 yılında Gazze'ye insani yardım götürürken saldırıya uğrayan ''Mavi Marmara'' gemisindeki aktivistlerden İsrail Meclisi Arap milletvekili Hanin Zoabi'nin 22 Ocak seçimleri için yaptığı adaylık başvurusunu reddettiğini açıkladı.

Kurul'dan yapılan açıklamada, Zoabi'nin terörü desteklemesi ve demokratik İsrail devletini reddetmesi nedeniyle adaylık başvurusunun reddedildiği belirtildi. Zoabi'nin başvurusu için kurul üyelerinden 19'u aleyhte oy kullanırken, 9'u lehte oy kullandı.

Merkez seçim kurulunun Evimiz İsrail, Likud, Ulusal Birlik, Şas ve Kadima partili üyeleri, Zoavi'nin yeniden aday olmaması yönünde oy kullandı. Kurulun solcu İşçi Partili ve Meretz'li üyelerinin Zoavi'nin yeniden aday olabilmesi yönünde oy kullandıkları bildirildi.

 Balad Partisi'nin 2009 yılında seçilen 3 milletvekilinden biri olan Zoabi, 2010 yılında Gazze'ye insani yardım götürürken saldırıya uğrayan ''Mavi Marmara'' gemisindeki aktivistler arasındaydı. Mavi Marmara baskınının ardından İsrail Meclisinde hainlikle suçlanarak 2010 yılında dokunulmazlığı kaldırılan Zoabi'nin, genel kurul görüşmelerine katılması ve komisyonlarda oy kullanması yasaklanmıştı. 

11 yıl önce