|

İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı: 14 ölü

Cihan
00:00 - 10/03/2012 Cumartesi
Güncelleme: 23:33 - 10/03/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı: 14 ölü
İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı: 14 ölü

İsrail uçaklarının dünden bu yana Gazze Şeridi'nde düzenledikleri hava saldırılarında 14 kişi hayatını kaybetti. Filistinlilerin roket saldırılarında ise 4 kişi yaralandı.

Gazze'de gerginlik dün İsrail'in bir araca yönelik hava saldırısıyla başladı. İsrail Ordusu, araçtaki kişilerden birinin Mısır'dan İsrail'e yönelik saldırı planladığını öne sürdü. Saldırıda iki kişi hayatını kaybetti.

Bunun ardından Gazze'den roket saldırıları başladı. Ateşlenen 100'e yakın roket, biri ağır dört kişinin yaralanmasına sebep oldu. Gazze sınırındaki bölgelerde sirenler çalarken, vatandaşlardan dışarı çıkmamaları istendi. Nispeten uzun menzilli Grad tipi roketlerin 25'ini “Demir Kubbe” adlı savunma sistemi sayesinde havada imha edildiği belirtildi. Roket saldırılarını İslami Cihad ve Halk Direniş Komiteleri adlı örgütler üstlendi. Hamas'ın silahlı kanadı ise hiçbir saldırıyı üstlenmedi. Buna rağmen İsrail, saldırılardan Hamas'ı sorumlu tuttuğunu açıkladı.

İsrail'in dün düzenlediği hava saldırılarında ise 10 Filistinli hayatını kaybetti. Bugünkü iki ayrı saldırıda da 4 kişi öldü. Ölenlerin silahlı kişiler olduğu belirtildi. Yaralı 17 kişiden ise 6'sı sivil.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın bir sözcüsü, çatışmalardan İsrail'i sorumlu tuttu ve Batılı ülkelerin müdahil olmalarını istedi.

İsrail'in hava saldırılarını kınayan Mısır Dışişleri Bakanlığı da daha fazla kan dökülmesinin önlenmesi için çatışmaların hemen durdurulması çağrısı yaptı.

12 yıl önce