|

İsrail'den 'Muhammed' ismine sansür

İsrail, Filistin'de 'Muhammed' ismine sansür yaptı. İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında, yeni doğan çocuklara en fazla verilen isim Muhammed olmasına rağmen yayınlanan istatistiklerde bu ad yer almadı.

.
00:00 - 2/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 15:40 - 2/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
İsrail'den 'Muhammed' ismine sansür
İsrail'den 'Muhammed' ismine sansür

İsrail'de önceki yılın en yaygın isimlerini açıklarken Arapların isimlerine yer vermediği, en yaygın ismin Muhammed olmasına rağmen listeye giremediği belirtildi.

Haaretz'de yer alan habere göre İsrail nüfus kaynakları en yaygın ismin Yusuf (Yosef) olduğunu açıkladı. Bu ismi Daniel, Ori, Itai, Omer, Adam, Noam, Ariel, Eitan ve David takip etti. Ancak açıklanan istatistiklerin gerçeği yansıtmadığı ve çocuklara en çok verilen ismin Muhammed olduğu belirtiliyor.

Nüfus kaynakları geçtiğimiz yıllarda bu istatistikleri Müslümanlar, Hristiyanlar ve Yahudiler için ayrı ayrı yayınlıyordu. Bu sene sadece İbranice isimlere yer verilmesinin gerekçesi açıklanmadı.

İsrail'in işgali altındaki bölgede geçtiğimiz yıl 90 bin 646 erkek, 85 bin 584 kız çocuğu doğdu. İsrail'in işgal altında tuttuğu topraklarda nüfusun 8 milyon 180 bin olduğu açıklandı.

10 yıl önce