|

İsrail'den zulüm üstü zulüm

İsrail'in Filistin'de uyguladığı haksız yerleşim politikası sebebi ile binlerce Filistinli evlerinden edildi.1 yıl önce Doğu Kudüs'te evlerinden çıkarılan ailelerden biri bu zulüm karşısında bir mağaraya sığındı,ay başında 2 Yahudi ailenin Kudüs'teki eski şehirde Araplardan ev satın almak istemesi sonucu çıkan çatışmaların ardından İsrail yönetimi aileden bu mağarayıda boşaltmalarını istiyor.

Cnn Türk
00:00 - 30/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 15:04 - 30/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
İsrail'den zulüm üstü zulüm
İsrail'den zulüm üstü zulüm

Doğu Kudüs'te 1 yıl önce evlerinden çıkarılan bir Arap aile mağaraya sığınmıştı. Ama şimdi de 'hukuk ihlali' gerekçesiyle o mağarayı da terk etmeleri isteniyor.

Bir yatak, bir kanepe, televizyon ve sehpa... 7 kişilik bir aile mağarayı bunlarla ev haline getirmişti. Ama şimdi onlardan da vazgeçmek zorundalar. Doğu Kudüs'te, 1 yıl önce evlerinden çıkarılan Arap aileden şimdi de mağarayı terk etmeleri isteniyor.

Zir ailesi geçen sene, İsrail topraklarını işgal ettikleri gerekçesiyle Doğu Kudüs'teki evlerinden çıkarılmıştı. Onlar da mağarayı kendilerine mesken tutmuş, 3 çocuklarını burada büyütmeye başlamışlardı. Ay başında 2 Yahudi ailenin Kudüs'teki eski şehirde Araplardan ev satın alması tansiyonu yükseltmişti. İsrail güvenlik güçleri ile Arap göstericiler arasında çatışmalar yaşanmıştı.

Olaylar üzerine İsrail güvenlik güçleri, Zir ailesinden Doğu Kudüs'teki bu mağarayı da boşaltmasını istedi. 7 kişilik aile şimdi nereye sığınacaklarını düşünüyor.

9 yıl önce