|

İstanköy'de şükür namazı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak lastik bir botla umut yolculuğuna çıkan Suriyeli göçmenler, Yunanistan’ın İstanköy adasına ulaşınca büyük sevinç yaşadı. Mülteciler, karaya çıkar çıkmaz şükür namazı kıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 28/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:20 - 27/05/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Mültecilerin umut yolculuğu bu kez mutlu son buldu. Lastik bir botla yola çıkan Suriyeli göçmenler, Yunanistan'ın İstanköy adasına çıkar çıkmaz şükür namazı kıldı. Ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeli 38 mülteci, Türk karasularına 5 mil mesafedeki İstanköy (Kos) adasına gitmek üzere önceki gece Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi'nden 8 metrelik lastik bir botla denize açıldı. Ancak lastik bot yolda su almaya başlayınca göçmenler büyük panik yaşadı. Suya düşen bazı gençler, yüzerek karaya çıkmak zorunda kaldı.



DUALARI KABUL OLDU


Aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu yüzme bilmeyenler ise çaresiz botun kıyıya ulaşması için dua etti. Bot, dün sabah saat 06:00 sıralarında Yunanistan'ın İstanköy (Kos) adasına ulaştı. Yunan polisinin karşıladığı mülteciler; karaya ayak basar basmaz büyük sevinç yaşadı. Büyük korku yaşayan Suriyeliler, adaya ayak basar basmaz şükür namazı kıldı. Göçmenlerin bu mutlu anları, Yunan internet sitesi 'www.kosnews.gr' ve 'www.newssit.gr' tarafından tüm dünyaya duyuruldu. Haberde İstanköy adasında bir hafta içerisinde 745 göçmenin yakalandığı belirtildi.



İstismarcı sanığa 151 yıl


İstanbul-Bahçelievler'de 15 yaşından küçük 10 çocuğa cinsel istismarda bulunun Doğan Dizdar'ın davası karara bağlandı. Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi, sanığı mağdur E.A'ya karşı nitelikli cinsel istismara teşebbüs'ten 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. E.A, B.A, S.U, E.Y, F.S.G, S.Ü, M.Y'ye karşı nitelikli cinsel istismar ve kişiyi hürriyetin yoksun kılma suçlarını işleyen sanık, bu suçlardan da 111 yıl 9 ay hapis cezası aldı. Mahkeme ayrıca, sanığın mağdurlar B.B, R.U'ya karşı nitelikli cinsel istismar, kişiyi hürriyetin yoksun kılma ve özel hayatın gizliliğini ihlal suçlarından toplam 34 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Sanık, toplam 151 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.


#İstanköy
#mülteciler
#istanköy
9 yıl önce