|

Japon turistler mahsur kaldı

Nevsehir-Aksaray karayolunda onlarca Japon tur otobusu mahsur kaldi. Petrol istasyonlarinda yolun acilmasini bekleyen Japon turistler kar topu oynayarak karin keyfini cikartti.

İha
00:00 - 30/01/2008 Çarşamba
Güncelleme: 15:42 - 30/01/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Japon turistler mahsur kaldı
Japon turistler mahsur kaldı

Nevsehir'de etkisini surduren yogun kar yagisi nedeniyle Nevsehir-Aksaray karayolunda ulasim iki gundur saglanamiyor. Haftasonu Kapadokya bolgesine gelen Japon turistler ise kapali yollar nedeniyle karayollarinda mahsur kaldi. Nevsehir-Aksaray karayolunda bulunan petrol istasyonlarinda uzun bekleyislerini surduren Japon turistler zaman zaman otobuslerinden inerek kar topu oynuyor.

Turkiye'yi cok begendigini ve kar nedeniyle yolda kalmalarinin kendileri icin buyuk bir tecrube oldugunu belirten Reiko Vatabe, her seye ragmen Turkiye'nin cok guzel bir ulke oldugunu belirterek burada olmaktan mutlu oldugunu soyledi.

Elektrik Muhendisi olan Ciyaki Yamomoto ise "Yollar kapali oldugu icin burada kaldik ama zevkli vakit geciriyoruz. Turkiye her yonuyle cok guzel" diye konustu.

Kiyako Yamaguci isimli Japon turist ise Kapadokya'yi gormek icin Turkiye'ye geldigini ve Istanbul'a kar nedeniyle gidemedigini belirtti.

16 yıl önce