|

Kaddafi'nin 40'ı olimpiyata rakip

Libya lideri Kaddafi, iktidarının 40. yıldönümünde Pekin Olimpiyatları'nın açılış törenini gölgede bırakacak. Dev parti için dünyanın gelmiş geçmiş en büyük Bedevi çadırı kurulacak. Kutlamalarda konaklama ve yemek hizmetini 560 kişilik bir Türk ekip sağlıyor

Trablus
00:00 - 1/09/2009 Salı
Güncelleme: 03:07 - 1/09/2009 Salı
Yeni Şafak
Kaddafi'nin 40'ı olimpiyata rakip
Kaddafi'nin 40'ı olimpiyata rakip

Libya'da 1 Eylül 1969'da darbe ile iktidara gelen Albay Muammer Kaddafi, liderliğinin 40. yıldönümünü 2008 Pekin Olimpiyatları'nın dünyayı hayran bırakan açılış törenini gölgede bırakacak törenlerle kutlayacak. Dev parti için dünyanın gelmiş geçmiş en büyük Bedevi çadırı kurulacak. Futbol sahasından daha büyük olan bir sahne bu dev çadırın içine kurulacak. Bin devenin katılacağı törenlerde 40 balon insanları taşıyacak. Çadır, İngiliz özel etkinlikler şirketi Atlantik tarafından yapılıyor.


DAMAK TADI TÜRKLERE EMANET

Organizatörler, televizyon kanallarında da canlı olarak yayınlanacak şovu 300 bin Libyalının yerinde izlemesini bekliyor. Kutlamalarda, konaklama hizmetini bir Türk ekip sağlıyor. Trablus'a giden 560 kişilik ekip, günde 5 bin kişiye yemek çıkarıyor. Türk ekibinin mutfak direktörü Veli Bayraktar, üst düzey konuklara ikram edilmek üzere 24 ayar altınla kaplanmış, kestane ezmesi ve hafif baharatlar eşliğinde hazırlanmış özel bir tatlı hazırladıklarını anlattı. Libya'da Haziran'da yapılan Afrika Birliği Zirvesi'nde de Türk ekip çalışmıştı.



15 yıl önce