|

Kadınlara ve çocuklara ABD suikastı

00:00 - 12/03/2012 Pazartesi
Güncelleme: 03:15 - 12/03/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Kadınlara ve  çocuklara  ABD suikastı
Kadınlara ve çocuklara ABD suikastı

ABD askerleri işgal altındaki Afganistan'da yeni bir katliama imza attı. Ancak bu kez yaşanan katliam bir askerin bilerek sivil halkın üzerine ateş açmasıyla yaşandı.

Kandahar eyaletindeki bir NATO üssünden çıkan ABD'li bir askerin çevrede bulunan sivillerin üzerine ateş açtığı ve 6'sı çocuk, 3'ü kadın 16 sivili öldürdüğü belirtildi. ABD'li askerin olayın ardından gözaltına alındığı açıklandı. Ülkede bulunan NATO kuvvetlerinin sözcüsü Justin Brockhoff, çok sayıda kişinin de yaralandığı saldırının ardından soruşturma başlatıldığını söyledi.

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai saldırıyı “suikast” olarak tanımlayarak, ABD hükümetinden olayla ilgili açıklama istedi. Karzai, saldırıda 5 kişinin de yaralandığını kaydetti. Afganistan'daki NATO güçlerinin komutanların dan Korgeneral Adrian Bradshaw da askerlerden birinin görev yaptığı üssün yakınındaki köyde sivillere ateş ettiğini doğrulayarak, “arkasında nasıl bir motivasyon yattığını anlayamadığı bu acımasız olaydan derin üzüntü duyduğunu ve dehşete düştüğünü” belirtti.

EVLERE GİRİP TARAMIŞ

Askerin sabaha karşı üsten çıkarak, Panjwai bölgesinde üsse yaklaşık 500 metre uzaklıktaki Balandi ve Alkozai köylerini bastığı ve sivillere ateş ettiği belirtiliyor. Alkozai köyünden bir görgü tanığı, askerin köydeki üç farklı eve girerek ateş açtığını aktardı.



12 yıl önce