|

Kamboçya'nın en büyük camisi açıldı

Kamboçya Başbakanı Hun Sen, ülkenin başkenti Phnom Penh'de ülkenin en büyük camisinin açılışını yaptı. El-Serkal Ulu Camisinin açılışında konuşan Başbakan Hun, cami açılışının resmi inancı Budizm olan Kamboçya'daki dini hoşgörünün bir göstergesi olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
17:32 - 27/03/2015 Cuma
Güncelleme: 15:42 - 27/03/2015 Cuma
AA

"Kamboçya'da farklı inanç ve dinlere mensup insanlar barış ve uyum içinde yaşıyor. Ülkemizde hiçbir zaman dini çatışma yaşanmadı" diyen Başbakan Hun, ülkesinde Müslümanlara eşit davranıldığını ifade etti.



İnanç ve Dinler Bakanı Min Khin, iki katlı caminin yapımının 2,9 milyon dolara mal olduğunu, Birleşik Arap Emirlikleri'nden Eysa bin Nasır bin Abdullatif el-Serkal adlı hayırsever işadamının cami için 2 milyon dolar bağış yaptığını dile getirdi.



Kamboçya Müslümanları Kalkınma Derneği Ahmed Yahya da caminin mimarisinin Osmanlı mimarisine benzediğini ifade ederek "Cami, ülkedeki en büyük ve en güzel cami. Sanki Türkiye'den bir camiymiş gibi. Kamboçya'daki tüm Müslümanların ilgisini çekecek" dedi.



Kamboçya'da "Çam Müslümanları" olarak adlandırılan 400 binden fazla Müslüman yaşıyor. Ülkede 1975 yılında iktidarı ele geçiren Kızıl Kmerlerin dört yıllık yönetimi sırasında halkın diğer kesimleriyle zulme uğrayan Çam Müslümanlarının günümüzde dinlerini ve geleneklerini özgürce yaşadığı ifade ediliyor.

#Kamboçya
#cami
#Başbakan Hun Sen
#Çam Müslümanları
#El-Serkal Ulu Camisi
9 yıl önce