|

Kanada'nın Peşmerge'ye yardımları sürüyor

IŞİD'le mücadelede Irak'a hava ve kara desteği veren Kanada'nın Erbil'e ulaştırdığı askeri malzemeler, Peşmerge Bakanlığınca teslim alındı. Askeri yardım malzemeleri içerisinde patlayıcılar, askeri araçlar, kurşun geçirmez yelekler, mayın arama-tarama robotları ve askeri elbiseler bulunuyor.

Yeni Şafak
14:46 - 28/01/2015 الأربعاء
Güncelleme: 12:49 - 28/01/2015 الأربعاء
AA
Irak'a terör örgütü IŞİD'le mücadelede kara ve hava desteği veren Kanada'nın, Peşmerge güçleri için gönderdiği askeri malzemeler, Erbil kentine ulaştırıldı.  


Erbil Uluslararası Havalimanı'na askeri kargo uçağıyla getirilen yardımları teslim törenine Kanada Bağdat Büyükelçisi Bruno Sakomana, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir ve Genel Sekreter Cabbar Yaver ile diğer yetkililer hazır bulundu. 


Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir, teslim töreninde yaptığı konuşmada, Kanada hükümetine teşekkür ederek, "Kanada, uluslararası koalisyon çerçevesinde Peşmerge güçlerine daha önce de hava yoluyla askeri yardım ulaştırmıştı" dedi.


Robotlar eve dönüşü hızlandıracak


Yapılan askeri yardıma ilişkin bilgi veren Kadir, "Kanada'nın bu kez gönderdiği askeri yardımların içinde patlayıcıları arama-tarama robotları var. Bu robotlar, patlayıcıların tespiti ve etkisiz hale getirilmesi için çok önemlidir. Bunlar sayesinde IŞİD'in mayın döşediği bölgeler temizlenecek ve bu şekilde sığınmacılar evlerine daha kısa zamanda dönebilecek. Kanada'nın yardımlara devam etmesini diliyoruz" diye konuştu. 


Kanada Bağdat Büyükelçisi Bruno Sakomana da Peşmergeye "patlayıcılar, askeri araçlar, kurşun geçirmez yelekler, mayın arama-tarama robotları ve askeri elbiseler gönderdiklerini" dile getirerek, şunları söyledi:


"Özellikle mayın ve patlayıcı arama-tarama robotlarının, Peşmerge güçlerine IŞİD ile savaşta çok yarar sağlayacağını düşünüyoruz. Bu sayede Peşmergelerin ve sivil halkın can güvenliği daha iyi korunacak. Kanada, Peşmerge güçlerine yardım ulaştırmaya devam edecek. Gelecek günlerde daha güzel müjdeler vereceğiz."


Kanada Müşterek Operasyonlar Komutanlığından Yüzbaşı Paul Forget, Irak'ta görev yapan Kanada Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı askerlerin son iki haftada üç kez IŞİD güçleri ile çarpışmak zorunda kaldığını açıklamıştı.
#Irak
#Peşmerge
#Kanada
#IKBY
#Erbil
#Askeri yardım
٪d سنوات قبل