|

Kanlı saldırıdan Putin sorumlu

Ayrılıkçıların Ukrayna'nın güneydoğusundaki Mariupol kentine ağır silahlarla saldırdı. Saldırıda en az 15 kişi öldü, 46 kişi de yaralandı. Turçinov; "Bu ölüm, kan ve Ukraynalıların acılarından bizzat Putin sorumludur” dedi.

12:43 - 24/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 16:08 - 24/01/2015 Cumartesi
AA

Ukrayna'nın güneydoğusundaki Mariupol kentine ayrılıkçıların düzenlediği saldırıda 15 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.


Donetsk İl Emniyet Müdürü Vyaçeslav Abroskin, sosyal paylaşım ağı üzerinden yaptığı açıklamada, bugün ayrılıkçıların Mariupol kentine saldırı düzenlediğini belirtti. Abroskin, kentin Vostoçniy semtine ağır silah mermilerinin isabet etmesi sonucunda en az 15 kişinin hayatını kaybettiğini, 46 kişinin de yaralandığını bildirdi. Saldırıda 12 yaşındaki bir kızın da yaralandığını kaydeden Abroskin, yaralıların hastaneye kaldırıldığını ifade etti.


Terörle Mücadele Merkezi Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada da Rusya yanlısı ayrılıkçıların Mariupol kentine ağır silahlarla 3 kez saldırı düzenlediği belirtildi.


Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Sekreteri Aleksandr Turçinov, saldırıyla ilgili Rusya yanlısı ayrılıkçıları suçladı ve "Rusyalı terörist çeteler, Ukrayna askerleri karşısında uğradığı başarısızlığın ardından Mariupol'a kanlı ve çirkin saldırılarını düzenledi” dedi.


Turçinov, “Rusya askerleri ve onların kontrolündeki ayrılıkçılar tarafından bugün insanlığa karşı işlenen bu kanlı cinayet, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya Milli Güvenlik Kurulu toplantısında koyduğu vazifelerin doğrudan uygulanmasıdır. Bu ölüm, kan ve Ukraynalıların acıları için bizzat Putin sorumludur” ifadesini kullandı.


Bu arada, Başbakan Arseniy Yatsenyuk'un yetkililerle acil güvenlik toplantısı yaptığı bildirildi. Yatsenyuk'un saldırının ardından emniyet, istihbarat ve askeri birimlerin üst düzey yöneticilerini toplantıya çağırdığı kaydedildi.


Mariupol Belediyesi ise saldırıya uğrayan kentin kenar mahallelerinden Vostoçniy'de yaşayanların kent merkezine tahliye edilmesi için çalışma başlattı.

#Ukrayna
#Mariupol
#ağır silah
9 yıl önce