|

Kassam İsrail havalimanını füzelerle dövüyor!

Hamas'ın askeri kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları'nın, İsrail'in tek uluslararası havalimanı olan Ben Gurion'u vurduğu belirtiliyor.

Yenisafak.com.tr / Dünya - AA
00:00 - 23/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 16:23 - 23/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Kassam İsrail havalimanını füzelerle dövüyor!
Kassam İsrail havalimanını füzelerle dövüyor!

Hamas'ın askeri kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları'nın, İsrail'in tek uluslararası havalimanı olan Ben Gurion'u M75 füzeleri ile vurduğu öğrenildi. Kassam Tugayları'nın yaptığı resmi açıklamada, İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki Ben Gurion havalimanına M75 tipi füzelerle saldırı düzenlendiği belirtildi.

Kassam'dan yapılan açıklamada, İsrail'in yerleşim yerlerinin de vurulduğu belirtildi.

Öte yandan, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ile İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri, Gazze sınırında bulunan İsrail kentlerine füze ve havan saldırıları düzenlediklerini açıklamıştı. Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, Gazze sınırındaki İsrail kentlerine 22 füze ve havan topu mermisi atıldığı belirtildi.

Aşdod kentine Grad tipi füze fırlatıldığına işret edilen açıklamada, el-Ayn es-Salise, Kfar Azze ve Be'eri beldeleri ile Eşkol yerleşim birimine 17 havan topu mermisi atıldığı, Aşkol'a da 5 havan saldırısı düzenlendiği ifade edildi.

Kudüs Seriyyeleri de İsrail hedeflerine ve kentlerine 15 füze ve havan topu attıklarını duyurdu. Kudüs Seriyyeleri'nden yapılan açıklamada, Bir'u Seba ve Aşdod'a 5 adet Grad tipi füze fırlatıldığı, Eşkol, Nahel Oz, Yad Mrkhaa ve Hulit'e de 13 havan topu atıldığı kaydedildi.

10 yıl önce