|

Katar ve Türkiye hakkında görülen dava ertelendi

Acil İşler Mahkemesi "Türkiye ve Katar'ın terörü destekleyen devletler listesine alınması" ile ilgili davanın 6 Nisan'da yeniden görülmesine karar verdi.

Yeni Şafak
15:22 - 2/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 13:24 - 2/03/2015 Pazartesi
AA

Kahire Acil İşler Mahkemesi Türkiye ve Katar'ın terörü destekleyen ülkelerden olduğunun kabul edilmesi yönünde açılan davanın duruşmasını 6 Nisan'da yeniden görülmesine karar verdi.


Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre Acil İşler Mahkemesi Avukat Semir Sabri'nin Türkiye ve Katar aleyhinde açtığı davanın duruşmasını 6 Nisan'a erteledi. Türkiye ve Katar'ın terörü destekleyen ülkeler arasında kabul edilmesi talebiyle açılan davada karar beklenirken Mahkeme Başkanı Muhammed Seyyid ayrıca davanın yeniden görülmesine hükmetti.


Mısır'da açtığı sansasyonel davalarla tanın Avukat Semir Sabri, Türkiye ve Katar'ın Mısır'ın kalkınmasını durdurmak amacıyla Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) mali destek verdikleri ve devleti yıkmayı amaçladıkları suçlamasında bulunmuştu.


Avukat Sabri 3 Mart 2015'te Kahire Acil İşler Mahkemesi'nde Türkiye ve Katar'ın ülkedeki teröre destek verdikleri iddiasıyla terörü destekleyen ülkeler listesine alınması talebiyle dava açmıştı.


Mısır'da Acil İşler Mahkemesi ülkede yargı açısından durum tespiti dışında herhangi bir yaptırım gücüne sahip olmayan bir kurum olarak biliniyor.


Aynı Mahkeme 28 Şubat'ta Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları için benzeri bir karar almıştı.

#Mısır
#katar
#türkiye
9 yıl önce