|

Katar'dan Arakanlı Müslümanlara yardım

Katar Emiri Temim, Arakanlı sığınmacıların ihtiyaçları için 50 milyon dolar bağışta bulundu

Yeni Şafak
22:33 - 28/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 19:36 - 28/05/2015 Perşembe
AA

Katar'ın, Myanmar'daki zulüm ve ayrımcılıktan kaçan Arakanlı Müslümanlara (Rohingyalar) ev sahipliği yapan Endonezya'ya 50 milyon dolar bağışladığı bildirildi.



Katar resmi ajansı QNA'da yer alan habere göre, Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Sani, Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi ile Emirlik Divanı'nda bir araya geldi.



Marsudi görüşmede, Bangladeş ve Myanmar'dan gelen mülteciler konusunda ülkesinin ve Malezya'nın geçici çözüm olarak, barınak ve gıda temini için sarf ettiği çabayı dile getirdi, Katar'dan da kendilerine destek olmasını talep etti.



Emir Al Sani de görüşmenin ardından Arakanlı sığınmacıların masraflarının karşılanması amacıyla Endonezya'ya 50 milyon dolar bağışlanması talimatını verdi.



BM tarafından "eziyet gören dini azınlık" olarak nitelendirilen Rohingyalar, Arakan eyaletinde derme çatma kamplarda yaşıyor. Yıllar süren askeri cunta yönetiminin ardından 2011'de iktidara gelen Tein Sein hükümetinin başlattığı reform sürecinden hiçbir şekilde yararlanamayan Arakanlı Müslümanlar, sadece kendileri için uygulanan yasal, ekonomik ve toplumsal kısıtlamalara maruz kalıyor.



Güney Asya'daki göçmen trajedisiyle bir kez daha dünya gündemine gelen Arakanlı Müslümanlar, vatandaş olarak görülmedikleri Myanmar'daki zulüm ve ayrımcılıktan kaçarken, insan kaçakçılarının tuzağına düşüyor.

#Katar
#Myanmar
#Endonezya
9 yıl önce