|

Kerbela bugün Halep’tir

Hizbullah’ın ilk genel sekreteri Subhi Tufeyli, "Kerbela bu yıl Halep’te. İmam Hüseyin’in bebekleri de evlerinin enkazı altında” dedi. Tufeyli, Halep’te yaşananların Kerbela’yı aratmadığını da vurguladı. Halep’te sadece son 3 ayda gerçekleşen 8 bin 100 hava saldırısında bin 833 kişi şehit düşerken kurbanların 502’sini çocuklar oluşturuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:36 - 11/10/2016 Salı
Yeni Şafak

Lübnan Hizbullahı'nın ilk genel sekreteri ve din adamı Suphi Tufeyli “Kerbela bu yıl Halep'te. İmam Hüseyin'in bebekleri de evlerinin enkazı altında” dedi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Şeyh Tufeyli, Halep'te yaşananların Kerbela'yı aratmadığını da vurguladı.



KIZGIN OLMAMIZ GEREKİR


Tufeyli, daha önce de Rusya'nın Suriye'yi işgal ettiğini söyleyerek, “Bugün Suriye'deki çocukları, kadınları, hastaneleri Rusya bombalarken, bir grup çıkıp büyük bir sevinçle bunu başarı olarak görüyor. Ruslar gelip bir Müslüman ülkeyi bombalarken bizim kızgın olmamız gerekmez mi?” demişti.







İNSANİ TRAJEDİ


Geçtiğimiz Cuma açıklama yapan Fransa'nın BM Daimi Temsilcisi Francois Delattre de Halep'i İspanya'nın Guernica'sına benzetmişti. Delattre, Halep'te yaşanan insani trajediyi 1937'de İspanya'nın Guernica kasabasında yaşanan katliama benzeterek, “Önceliğimiz Halep'teki katliamı durdurmak” dedi.



2 milyon çocuk okulu bıraktı






İç savaştan önce 5,5 milyon insanın yaşadığı Halep'te şu an 350 bin kişi yaşıyor. Son 3 ayda gerçekleşen 8 bin 100 hava saldırısında bin 833 kişi şehit düşerken bunlardan 502'sini çocuklar oluşturuyor. BM Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) Eylül 2015'teki raporuna göre, Suriye'de Mart 2011'de başlayan savaş nedeniyle 2 milyonu aşkın çocuk eğitimini bırakırken, 5 bin okul da kullanılamaz hale geldi.


#Lübnan Hizbullahı
#Subhi Tufeyli
7 yıl önce