|

Kimliği belirsiz 55 asker defnedildi

Ukrayna'nın Zaporozhye kentinde, doğudaki silahlı çatışmalarda hayatını kaybeden kimliği belirsiz 55 askerin naaşı toprağa verildi.

Aa
00:00 - 1/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 16:56 - 1/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Kimliği belirsiz 55 asker defnedildi
Kimliği belirsiz 55 asker defnedildi

Zaporozhye kenti yakınındaki Kuşumug kasabasında, hükumet güçleri ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında devam eden silahlı çatışmalar sırasında İlovaysk, Starobeşevo ve İzvarino kasabalarında çıkan çatışmalarda hayatını kaybeden kimliği belirsiz 55 askerin cenazesi toprağa verildi.

Ülkede ilk defa bu kadar çok sayıda insanın birlikte toprağa verildiği cenaze törenine, Zapaorozhye kenti ve bölgede yaşayan çok sayıda vatandaş katıldı.

Ağustos ayında, doğudaki İlovaysk kasabası yakınlarında ayrılıkçıların kıskacında kalan Ukrayna ordusu çok büyük kayıp verirken, bunun ardından İlovaysk'a yol alan gönüllüler, çatışmalarda hayatını kaybeden askerlerin cesetlerini toplayarak Zaporozhye'ye getirmişti.

Kimliği belirsiz askerlerin DNA örnekleri alınırken, ülke genelinde de savaşa katılan yakınlarından haber alınamayan ailelere DNA örnekleri vermeleri konusunda çağrıda bulunulmuştu.

Cesetlerin büyük ölçüde zarar görmesinden dolayı askerlerin kimliklerinin tespit edilmesinin mümkün olmadığı belirtildi.

Kimliği belirsiz 55 askerin gömüldüğü bölgeye, askerlerin anısına anıt dikileceği bildirildi.

10 yıl önce