|

Kırgız çiçekleri

Türkiye'nin Kırgizistan’da yaptırdığı camiler, açılış için gün sayıyor. Bunlardan Merkez Camisi, ülkenin en büyük camisi olacak. Satuk Buğra Han Camisi'nde ise ilk namaz Ramazan’da.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 13:17 - 25/04/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından yaptırılan Kırgızistan Merkez Camisi'nin kaba inşaatı tamamlandı. 16 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği cami Kırgızistan tarihinin en büyük camisi olacak. Kırgızistan'da Avrasya Bilim ve Kültür vakfı tarafından yaptırılan cami 4 bin kişi kapasiteli Satuk Buğra Han Camisi'nde ise açılışa sayılı günler kaldı.



RAMAZAN'A YETİŞİYOR


Başkent Bişkek'te temeli 2012 yılında atılan Kırgızistan Merkez Camisi, 35 dönüm büyüklüğünde bir alana yapılıyor. Şimdiye kadar 21 milyon TL harcanan eserin tamamı 80 milyon TL'ye mal olacak. Yine TDV tarafından yaptırılan Satuk Buğra Han Camii'nde ise ilk namaz Ramazan'da ayında.



YURT DIŞI PROJELERE DEV KAYNAK


Orta Asya'ya İslamın yayılmasını sağlayan ilk Karahanlı hükümdarı Satuk Buğra Han'ın ismi verilen cami, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi kampüsünde yer alıyor. 8 fil ayağı üzerine oturan 26 metre çapında kubbeye sahip. Çift minareli cami, geleneksel Türk motifleriyle süslendi.TDV tarafından yaptırlan camilerin 9 ülkede inşaatları, 7 ülkede de yer tahsis ve projelendirme işlemleri devam ediyor. Vakfın yurtdışındaki camiler için ayırdığı bütçe 550 milyon TL'yi buluyor.



#Merkez Camisi
#Bişkek
#Türkiye Diyanet Vakfı
9 yıl önce