|

Kırım Tatar Milli Meclisi'ne baskın!

Kırım Tatar Milli Meclisi binasına Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) çalışanları ve silahlı kişiler baskın yaptı. Yüzlerinin de maskeli olduğu belirtilen grubun, sabah saatlerinde KTMM üyelerinden İskender Bariyev'in evinin bastığı belirtildi.

Aa
00:00 - 16/09/2014 Salı
Güncelleme: 10:51 - 16/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Kırım Tatar Milli Meclisi'ne baskın!
Kırım Tatar Milli Meclisi'ne baskın!

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) binasına Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) çalışanları ve silahlı kişiler baskın yaptı. Yüzleri maskeli elleri silahlı kişiler, KTMM binasının çevresini kuşattı, silahlı gurubun diğer üyeleri de binada arama yapmaya başladı. Ayrıca KTMM binası önünde cezaevi aracı bekletiliyor.

Rusya trafik polisi yolu kapattı

Silahlı kişilerin çok sayıda olduğunu ve bina çevresinin her yerinin kontrol edildiği belirtildi. Silahlı kişlerin binaya yaklaşmaya çalışan herkesi silahla tehdit ettiği öğrenildi. Rusya Trafik Polisinin ise KTMM binasını önünde yolu trafiğe kapattığı belirtildi. Ayrıca, KTMM binasını içinde bulunan 'Avdet' Kırım Tatar gazetesinin idarehanesinde de aramanın yapıldığına dair bilgi alındı.

Tatar Meclis üyesinin evini de bastılar

Öte yandan sabah saatlerinde de KTMM üyesi İskender Bariyev'in evinin basıldığı öğrenildi. Bariyev, FSB görevlilerinin sabah erken saatte evinde arama yaptığını, kitaplarını, bilgisayarlarını aldığını söyledi. Kırım'ın bağımsızlığını öngören referanduma katılmayan, Rusya'ya ilhak anlaşmasını tanımadığını duyuran KTMM, pazar günü yapılan yerel seçimlere de katılmamıştı.


10 yıl önce