|

Kızıldağ Türkmenlerin

Suriye’de Türkmen birlikler, stratejik öneme sahip Kızıldağ tepesini bütün noktalarıyla ele geçirdi. Türkmen komutan, 6 şehit verdiklerini belirterek “Sıcak çatışmalar devam ediyor. İnşallah ilerleyişimiz devam edecek” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 25/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:00 - 25/11/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Türkmen birlikleri, geçtiğimiz günlerde büyük oranda kontrolünü kaybettiği Kızıldağ tepesi ve çevresine geniş çaplı saldırı başlattı. Uzun süren yoğun çatışmalar sonrasında Türkmenler stratejik öneme sahip bölgede hakimiyeti ele geçirdi. Bölgedeki Türkmen birliklerinden Sultan Abdulhamid Han Tugayı Sözcüsü Mustafa Abdullah, cuma günü rejim birliklerinin kontrolüne geçen Türkmen Dağı'nın en stratejik tepesi olan Kızıldağ'da dün sabah saatlerinden itibaren geniş çaplı operasyon başlattıklarını belirtti.



6 ŞEHİT VERİLDİ


Kızıldağ bölgesinde 3 gündür şiddetli çatışmalar yaşandığını ifade eden Abdullah, “Kızıldağ bölgesinde 3 gündür devam eden operasyonlar sonrasında saat 06.00 sıralarında geniş çaplı operasyon başlatıldı. 6 şehit ve 14-15 yaralımız var. Rejimin eline geçen Kızıldağ, bütün noktalarıyla bizlerin kontrolüne geçti. Sıcak çatışmalar devam ediyor, inşallah ilerleyişimiz devam edecek" dedi. Çatışmalar sırasında bir tank, 3 doçka ve bir buldozer ele geçirdiklerini anlatan Abdullah, “Rejim askerleri, Şii milisler ve Mihraç Ural teröristlerinden yüzlerce ölü Kızıldağ'da kaldı" ifadelerini kullandı.





SICAK ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR


Operasyonlar devam ederken Türkiye sınırını ihlal eden Rus savaş uçağı düşürüldü, pilotlar paraşütle atladı. Rejim ile bizim aramızda kalan, iki tarafın da giremediği, sıcak çatışmaların devam ettiği alana inen pilotlardan birisi mücahitlerimizin eline geçti" diye konuştu.



REJİM KARADAN SALDIRIYOR


Esed rejimi de, Türk Hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürüldüğü Suriye'nin Bayırbucak bölgesine karadan bombardıman başlattı. Rejim güçleri, Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı Keseb bölgesinden, uçağın düşürüldüğü Kızıldağ çevresine havan ve top atışı yaptı. Patlama sesleri, Hatay'ın Suriye sınırındaki Yayladağı ilçe merkezinden de duyuldu.



5 köyde kontrol


Suriye'de muhalif çatı birliği Fetih Ordusuna bağlı birliklerin Halep'in güneyinde başlattığı operasyonlarda Ays ve Hadır beldesi


çevresinde 5 tepe ile 5 köyün kontrolünü sağladığı bildirildi. Fetih ordusuna bağlı birlikler, Esed güçlerinin karargah olarak


kullandığı yerlere ağır silahlarla saldırdı.






#Kızıldağ bölgesi
#Türk Hava sahası
#Sultan Abdulhamid Han Tugayı
#Mustafa Abdullah
8 yıl önce