|

'Kızıldağ'ı geri aldık bir Rus pilot elimizde'

Türkmen Dağı’nda hem Rus askerlerine hem de Esed ordusuna karşı savaşan birlikler Cuma günü kaybettikleri Kızıldağı geri aldıklarını duyurdu. Türkiye’nin sınır ihlali yapan Rus uçağının düşürülmesinden hemen sonra bir ses kaydı yayınlayan Sultan Abdülhamit Han Tugayı’nın Basın Sözcüsü Mustafa Abdullah, düşürülen uçaktaki pilotlardan birinin de ellerinde olduğunu açıkladı.

Yeni Şafak
13:30 - 24/11/2015 Salı
Güncelleme: 13:40 - 24/11/2015 Salı
Yeni Şafak

Suriye rejim güçlerinin İran, Irak, Afganistan ve Lübnanlı Şiiler ile Rus jetlerinin ortaklığıyla Suriye'nin Türkmen bölgesine yönelik saldırıları sürerken, Bayır Bucak'tan çok çarpıcı bir haber geldi. Bayır Bucak'ta mücadele eden Türkmen birliklerinden Sultan Abdülhamit Han Tugayı'nın Basın Sözcüsü Mustafa Abdullah, Yeni Şafak'a gönderdiği ses kaydında Cuma günü rejim güçlerinin ele geçirdiği Kızıldağ'ın geri alındığını duyurdu.

Tugay Sözcüsü Abdullah, Türkiye'nin sınır ihlali yaptığı için düşürdüğü Rus uçağının pilotlarının birinin de ellerinde olduğunu açıkladı.


Abdülhamit Han Tugayı Sözcüsü Mustafa Abdullah yayınladığı ses kaydında şunları söyledi:



"Kızıldağ'ın bütün noktaları kontrolümüze geçti"


Ben Mustafa Abdullah.. Türkmen dağından Bayır Bucak, Sultan Abdülhamit Han Tugayı Basın Sözcüsü. Cuma günü dağımızın en stratejik tepesi olan Kızıldağ rejim kontrolüne geçmiştir. Daha sonrasında ise 3 gün boyunca yapılan operasyon çalışmaları sırasında, bugün sabah saat 6 sırasında mücahitlerimizce geniş çaplı bir operasyon başlatılmıştır. Şu saate kadar 6 şehidimiz, 14-15 yaralımız bulunmaktadır. Kızıldağ'ın bütün noktaları tekrar bizim kontrolümüze geçmiştir.



Yüzlerce Şii milis ve rejim askeri ölü olarak elimizde


Bunun yanı sıra halen sıcak çatışma devam ediyor. İlerleyişimiz devam edecektir. Bu çatışmalar boyunca bir adet tank, 3 tane 14,5 Doçka, bir tane buldozer alınmıştır. Rejim askerlerinden, Şii milislerinden, Mihraç Ural teröristlerinden yüzlerce ölüsü Kızıldağ'da elimizde kalmıştır. Bu operasyon gerçekleştirilirken Türkiye sınırını ihlal eden bir Rus uçağı düşürülmüş olup, pilotlar paraşütle atlayışını gerçekleştirilmiş şuan rejim ile bizim aramızda kalan, boş bir noktada iki tarafın da giremediği bir noktadadır. Ama son dakika haberine göre pilotlardan bir tanesi mücahit kardeşlerimizin eline geçmiştir.




#Bayır Bucak
#Türkmen Dağı
#Abdülhamit Han Tugayı
8 yıl önce