|

Koalisyon güçleri İran'ın Yemen büyükelçiliğini vurdu

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Afham: "Yemen'deki hava saldırılarında büyükelçiliğimizin yakınlarına bir füze düşmüş ve elçiliğin camları kırılmıştır" dedi. Herhangi bir can kaybının yaşanmadığını söyleyen Afham, "Diplomatik yollarla gerekli girişimde bulunacaktır" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
18:13 - 20/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 15:17 - 20/04/2015 Pazartesi
AA

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen'deki saldırılarında, İran'ın Sana Büyükelçiliği yakınlarına bir füzenin düşmesi sonucu, binanın camlarının kırıldığı bildirildi.



İran Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ifadelerine yer verilen Bakanlık Sözcüsü Merziye Afham, Yemen'deki hava saldırıları sırasında bir füzenin büyükelçiliklerinin yakınlarına düştüğünü ve elçilik binasının camlarının kırıldığını belirtti.



Büyükelçilik çalışanlarının zarar görmediği ve herhangi bir can kaybının yaşanmadığını aktaran Afham, "Dışişleri Bakanlığı, diplomatik misyonlara saldırılması ve diplomatların güvenliğinin tehlikeye atılmasını uluslararası anlaşmaların açık bir ihlali sayıyor. Buna göre, diplomatik yollarla gerekli girişimde bulunacaktır" ifadelerini kullandı.



Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyon, "Kararlılık Fırtınası" adını verdiği operasyonla, 26 Mart'tan beri Yemen'de yönetime bağlı güçlerle çatışan ve bir çok kenti kontrol altına alan Husi Ensarullah Hareketi'ne ait hedeflere hava saldırıları düzenliyor.



#İran
#Merziye Afham
#Yemen
#Kararlılık Fırtınası
9 yıl önce