|

Kudüs Latin Patriği'nden Aksa mesajı

Kudüs Latin Patriği Fuad Tıval, yaklaşan Noel ve yeni yıl nedeniyle Gazze'ye ve kutsal mekanlara yönelik saldırıları konu alan mesaj yayımladı.

Yeni Şafak
16:27 - 18/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 15:08 - 18/12/2014 Perşembe
AA

Patrik Yardımcısı William Hanna Shomali, Kudüs'te düzenlediği basın toplantısında, Tıval'in mesajını okudu.


"Bu yıl bizim için Gazze'ye yönelik kanlı ve yıkıcı saldırıların düzenlendiği oldukça zorlu bir yıl oldu. Gazze, geçtiğimiz 6 yılda 3 savaş geçirdi. Ardında büyük bir yıkım ve karamsarlık bırakan bu savaşlar, binlerce kadın, çocuk ve erkeğin hayatını kaybetmesine yine binlerce kişinin de yaralanmasına sebep oldu" denilen mesajda, Filistin ve İsrail arasındaki çatışmanın sonlandırılması gerektiği vurgulandı.


Mesajda, "Bu soruna çözüm bulma sorumluluğu Filistinli ve İsrailli siyasilere düşüyor. Aynı şekilde uluslararası toplumun da sorumluluğu üstlenmesi, her iki tarafın da bu konuda onlara yardımcı olması gerekiyor. Kendi açımızdan, Gazze'ye yönelik saldırıyı ve trajik sonuçlarını kınıyoruz. Sinagogda ibadet edenlere ve camilere yönelik saldırı gibi ucu masumlara dokunan dinsel ve ırkçı intikam saldırılarının her türlüsünü kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.


Mescid-i Aksa'ya yönelik ve sinagoga yönelik saldırının hatırlatıldığı mesajda, şunlar kaydedildi:


"Kudüs'teki Hristiyan yetkililer, vahşi saldırıyı kınamak için Har Nof Sinagog'una ziyaret gerçekleştirdi. Aynı şekilde Mescid-i Aksa'yı da ziyaret ettik. Aksa'nın uzun yıllardır var olan statüsüne ve mekanın saygınlığına saygı duyulmasını talep ettik."


Kudüs'te yaşanan şiddet olayları nedeniyle büyük üzüntü duyulduğu belirtilen mesajda, şehrin, barış ve birlikte yaşamın sembolü olduğu vurgulandı.


Mesajda ayrıca Ortadoğu'nun insanlık dışı trajedilere sahne olduğuna işaret edilerek, Avrupalı gençlerin radikal örgütlere katılarak Suriye ve Irak'ta savaşmasının kendilerini hayrete düşürdüğü ifade edildi.

#mescid-i aksa
#kudüs
#Kudüs Latin Patriği Fuad Tıval
9 yıl önce