|

Kudüs'te İsrail polislerine saldırı: 5 yaralı

İsrail'in işgal altında tuttuğu Kudüs'te Filistinli bir vatandaşın 5 İsrailli kadın polisi yaraladığı iddia edildi. Saldrıyı yapan Filistinli şoförün İsrailli polisler tarafından vurulduğu ve durumunun kritik olduğu ifade ediliyor.

11:13 - 6/03/2015 Cuma
Güncelleme: 12:23 - 6/03/2015 Cuma
Yeni Şafak

Cuma günü yapılan eylemlerle gündeme gelen Kudüs'te bu Cuma da olaylı geçiyor. İsrail'in işgal altında tuttuğu Kudüs'te, Filistinli bir şoförün kasıtlı olarak İsrailli askerleri yaraladığı iddia edildi. İddiaya göre, Filistinli bir şoför aracını 5 kadın İsrail askerinin durduğu yöne doğru aracını sürdü. 


İsrail Jerusalem Post gazetesinde yer alan habere göre, Doğu Kudüs'teki Shimon HaTsadik caddesinde düzenlenen saldırının ardından yaralanan polisler bölgedeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. 


Kimliği belirlendi

Kudüs'teki bir tramvay istasyonunda aracıyla 5 kadın polisi yaralayan şahsın Filistinli Uday Raya olduğu öğrenildi.


Filistin medyasında yer alan haberlerde, Kudüs'te Shimon HaTsadik tramvay istasyonunda bulunan kadın polisleri yaraladıktan sonra gözaltına alınan şahsın Doğu Kudüs'ün Ras el-Amud Mahallesinden Uday Raya olduğu belirtildi.


Öte yandan, olayın ardından tramvay durağı etrafında çok sayıda ultra-ortodoks Yahudi toplanırken, polis şehirdeki güvenlik önlemlerini arttırdı.


Mescid-i Aksa çevresinde çok sayıda polis ve asker sevkedildiği gözlemlendi. Aksa'ya girişte, her hangi bir yaş sınırlaması bulunmadığı bildirildi.


Liberman'dan tepki

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Eğer teröristler her saldırılarının karşılığının ölüm cezası olacağını bilseler, bu saldırılarda ciddi düşüş yaşanır" dedi.


İsrail Emniyet Sözcüsü Micky Rosenfeld, olaya ilişkin "Kimliği henüz belirlenemeyen bir şahıs aracıyla Shimon HaTsadik tramvay istasyonuna saldırı düzenledi. Saldırganın aracını tramvay istasyonunda bulunanların üzerine sürmesi sonucu 5 kadın polis yaralandı. Yaralılardan 3'ünün durumu orta, 2'sinkinin ise hafif" demişti.


#kudüs
#israil
#filistin
#kudüs cuma
9 yıl önce