|

Kuveyt sokaklara döküldü

Kuveyt'te yüzlerce kişi, seçim kanunundaki değişiklikleri ve bu sisteme göre yapılan genel seçimleri protesto etti.

Aa
00:00 - 27/12/2012 Perşembe
Güncelleme: 23:20 - 27/12/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Kuveyt sokaklara döküldü
Kuveyt sokaklara döküldü

Sabahiyye bölgesinde düzenlenen gösteriye katılan muhalif lider Halid Şehir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Gösterileri, yeni kurulan meclisi kabul etmediğimizi ifade etmek amacıyla yapıyoruz. Kararların tek başına verilmesi kabul edilemez. Hedeflerimizi gerçekleştirene kadar siyasi hareketlenmeyi sürdüreceğiz'' dedi.

''Yeni kurulan meclisi düşürebileceklerine inandığını'' belirten Şehir, gösteri için resmi makamlardan izin almadıklarını vurguladı. 

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed es-Sabah'ın, muhalefetin son seçimlerde mecliste 40 sandalye kazanmasının ardından parlamentoyu feshetmesi tepkiye yol açmıştı.  

Kuveyt Emiri es-Sabah, parlamentoyu 7 Ekim'de feshederek seçimlerin 1 Aralık'ta yapılmasını kararlaştırmış ve seçim kanununda, her bir seçmenin, 4 yerine sadece 1 aday için oy kullanmasını öngören bir değişiklik yapmıştı. Eski Meclis Başkanı Ahmed Sa'dun başkanlığındaki muhalif liderler, seçim kanununda yapılan değişikliğe sert tepki göstererek, düzenlemeyi ''anayasaya karşı darbe'' olarak nitelendirmişti.


11 yıl önce