|

Lavrov: Rusya Batının şartlarını kabul etmeyecek

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın ABD ve Avrupa Birliği'nin yaptırımları kaldırma şartlarının hiçbirini kabul etmeyeceğini ifade etti.

Dha
00:00 - 20/10/2014 Pazartesi
Güncelleme: 13:09 - 20/10/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Lavrov: Rusya Batının şartlarını kabul etmeyecek
Lavrov: Rusya Batının şartlarını kabul etmeyecek

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov açıklamasında, "Bize şöyle diyorlar: 'Ukrayna'daki krizi çözmemize yardım ederseniz, yaptırımları kaldırırız. Fakat bazı kriterlerimiz var, bir adım atın, Rus yanlısı ayrılıkçıların Rusya ile sınıra gözlemcilerin girmesine izin vermelerini sağlayın.' Biz kesin ve net söylüyoruz, hiçbir kriteri ve şartı yerine getirmeyeceğiz ve kabul etmeyeceğiz" diye konuştu.

Rusya'nın Ukrayna'daki krizin sona ermesi için herkesten çok çaba sarf ettiğini belirten Lavrov, "Cenevre ve Berlin'de aracı olduk. 5 Eylül'deki protokolde yazdığı gibi Minsk sözleşmesi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Petr Poroşenko'nun inisiyatifi sayesinde gerçekleşmiştir. Şimdi tüm bağlarımızı kullanarak bu anlaşmaların gerçekleştirilmesi için uğraşıyoruz. Fakat bizim batılı partnerlerimiz Kiev hükümeti üzerindeki etkileri tam olarak kullanmıyorlar" dedi.


9 yıl önce
default-profile-img